Roben una seixantena de cabres de la formatgeria Mas El Garet de Tona

El robatori suposa una pèrdua d'entre 20.000 i 24.000 euros

1200_1474020420DSC_0603
1200_1474020420DSC_0603 | Mas el Garet de Tona
Redacció Osona.com
16 de setembre del 2016
Actualitzat a les 21:44h
La matinada de dilluns a dimarts van robar 60 cabres a la formatgeria Mas El Garet de Tona. Els lladres van entrar a la zona obrint un filat, travessant un camp i finalment arribant a una de les dues naus del bestiar, tal com explica un dels socis, Lluís Mauri, a Osona.com.

El Mas El Garet té dues naus: la de les cabres adultes i la de reposició. Aquesta última -on es van robar 35 animals- està formada per les cabrides (cabres petites, que seran futures mares, i les prenyades), que tenen entre 3 mesos i 1 any. Tenien unes dues-centes cabres.

Aquestes "són les més valuoses genèticament", ja que han passat per un procés llarg de selecció i treball genètic. "Hem treballat amb les mares i àvies d'aquestes cabrides aparellant-les amb els millors mascles" apunta Mauri. El propietari remarca que el valor econòmic equival a una pèrdua d'entre 20.000 i 24.000 euros.

El robatori ha suposat un estrès pels animals que, tal com apunta el propietari, "pot afectar en la producció". De fet, després del robatori, dues cabres prenyades van morir. Mauri ha apuntat que els animals segurament aniran a parar al mercat negre, ja que actualment la majoria del bestiar va xipat i documentat sobre la seva procedència.

El propietari remarca que, a partir d'ara, instal·laran vigilància a la zona perquè no torni a passar. La Policia Local de Tona es va presenciar en els llocs dels fets per l'avís de Lluís Mauri. D'altra banda, els Mossos expliquen que s'està treballant en aquest robatori, després que Polícia Local els passés l'informe.
 

Una de les naus Foto: Mas el Garet de Tona



 
Arxivat a