El Consell Comarcal d'Osona gestiona el servei de menjador a 32 centres escolars

Les escoles Pinediques de Taradell i Bellpuig de Sant Julià s'incorporen en aquesta xarxa | L'òrgan ha atorgat gairebé dos mil beques menjador

Redacció Osona.com
15 de setembre del 2016
Actualitzat el 19 de setembre a les 8:35h
Aquest dilluns va començar el curs escolar i també el servei de menjador a totes les escoles d'Osona. El Consell Comarcal presta aquest servei a 32 centres de la comarca i, enguany, ha incorporat les escoles Pinediques de Taradell i Bellpuig de Sant Julià de Vilatorta.

L'empresa concessionària elabora una revista que fa arribar als pares i a les escoles on, a banda de detallar els menús que els nois i noies menjaran a l'hora de dinar, també fa propostes pel sopar amb la família. La revista és una guia que reuneix els requisits nutricionals i d'alimentació equilibrada.

A més d'aquestes dues noves incorporacions, les resta d'escoles són La Forja (Alpens), Joan XXIII (Balenyà), escola Collsuspina, Comtes de Lacambra (Les Masies de Voltregà), El Despujol Les (Masies de Voltregà), Gafarró (Lluçà), Pompeu Fabra (Manlleu), Quatre Vents (Manlleu), Puig-Agut (Manlleu), El Rocal (Montesquiu), escola de Muntanyola, Terra Nostra (Olost), Llevant (Oristà), Heurom (Perafita), escola Lluçanès (Prats de Lluçanès), Emili Teixidor (Roda de Ter), La Monjoia (Sant Bartomeu del Grau), Aurora (Sant Boi del Lluçanès), Valldeneu (Sant Martí de Centelles), Les Basseroles (Sant Miquel de Balenyà), Segimon Comas  (Sant Quirze de Besora), Josep M. Xandri (Sant Pere de Torelló), Jacint Verdaguer (Santa Eugènia de Berga), El Gurri Taradell (Mont-rodon), Vall del Ges (Torelló), Dr. Fortià Solà  (Torelló), Andersen (Vic), La Sínia (Vic), Escola Vic-Centre Vic i Els Castanyers (Viladrau).

Beques de menjador escolar

Així mateix, d'acord amb els criteris fixats pel Departament d'Ensenyament, s'han pogut concedir a dia d'avui un total de 1.380 beques de menjador per import d'1.022.082,62 euros. Aquestes beques es divideixen en dos imports que tenen com a referència el preu del servei de menjador escolar de cada centre:
- L'import total del servei de menjador escolar, fins a un màxim de 6,20 euros.
- El 50% de l'import del servei de menjador.

L'atorgament d'aquests ajuts es fa en coordinació amb els Serveis Socials dels ajuntaments de cada municipi i compleix el principal objectiu que és atendre la població més desafavorida de la comarca. Els Serveis Socials complementen aquelles beques del 50% per tal que els alumnes puguin compactar les ajudes i disposar de 3 dies de menjador a la setmana.

D'altra banda, s'atorguen beques de menjador a aquells alumnes que, per manca d'oferta educativa en el seu municipi de residència s'han de desplaçar a un altre, rebent l'import del servei de menjador escolar, fins a un màxim de 6,20 euros. A la comarca s'han atorgat un total de 387 ajuts de menjador per import global per tot el curs escolar de 392.115,44 euros.

Servei de transport escolar

El Consell Comarcal d'Osona també gestiona el servei de transport escolar per aquells alumnes d'educació obligatòria (ESO) que no tenen oferta educativa en el seu municipi de residència i es veuen obligats a desplaçar-se al centre proposat pel Departament d'Ensenyament.

Per aquest curs 2016-2017, hi ha un total de 46 vehicles que presten el servei i transporten uns 1.300 alumnes d'educació obligatòria. Així mateix, hi ha un total de 144 alumnes d'educació postobligatòria i alumnes que es desplacen dins el mateix municipi de residència que també es beneficien del servei, en tant que ocupen places buides i no comporten la contractació de més vehicles. En aquests casos, l'Administració no està obligada a prestar el servei amb caràcter gratuït i, seguint les instruccions del Departament d'Ensenyament, aquests alumnes han d'abonar un preu públic per a fer-ne ús.