Els treballadors d'Esfosa decideixen mantenir el comitè d'empresa

La plantilla fixa, de 138 persones, va votar aquest dilluns no revocar els seus representants | Dues concentracions van donar suport des de fora l'escorxador

El comitè d'empresa entrant a l'empresa aquest dilluns al matí
El comitè d'empresa entrant a l'empresa aquest dilluns al matí | Carles Fiter
Redacció Osona.com
13 de setembre del 2016
Actualitzat a les 9:02h
Els treballadors de l'escorxador d'Esfosa van decidir aquest dilluns mantenir el comitè d'empresa, després d'una votació ajustada. Dels 138 treballadors que formen part de la plantilla fixa, 66 van decidir mantenir el comitè (47,8%); 59, revocar-lo (42,8); 12 es van abstenir (8,7%); i 1 va votar en blanc (0,7%). El comitè està format per set membres de la COS, un d'UGT i un de CCOO.

Esfosa es va llevar amb concentracions a primera hora de matí que donaven suport al comitè i també a les 7 del vespre. Entre aquests hi havia presència de Càrnies en Lluita, membres de la COS Nacional (el també regidor de Barcelona Josep Garganté), i regidors de la CUP dels ajuntaments de Vic i Manlleu.

La presidenta del comitè Montse Castañé va explicar a Osona.com que estan oberts a negociar. "Volem tirar endavant l'escorxador amb unes condicions dignes" remarca la presidenta. Alhora es va mostrar agraïda per tot el suport rebut per les concentracions convocades a fora de l'escorxador.

Aquest comitè va convocar la vaga del passat mes de març, que posteriorment, al juny, va ser sancionat de sou i feina (durant sis mesos), i que va denunciar coaccions per part de la direcció. El mes d'agost van sortir a la llum gravacions que ho provaven. Entre els comentaris que es podien escoltar, l'empresa remarcava que no volia el sindicat COS (i, per tant, el comitè) a l'empresa.

L'opció de revocar l'actual comitè va sorgir en la darrera assemblea del passat 27 d'agost, ja que alguns treballadors no van estar d'acord amb l'actual estratègia de comitè. Concretament es van presentar firmes d'un 33% dels treballadors per portar a terme aquesta votació.

D'altra banda l'empresa explica que hi ha una baixada de producció, a causa que un dels socis vengués les seves accions. Aquest mes d'agost va presentar un ERO (que el comitè va denunciar a Treball), i finalment el va haver de retirar.
 

La concentració d'aquest dilluns al matí a l'escorxador Foto: Carles Fiter

Arxivat a