Els treballadors d'Esfosa voten si es revoca o no el comitè

Alhora votaran si volen anar a noves eleccions | Dues concentracions del sindicat COS dóna suport des de fora l'escorxador

El comitè d'empresa entrant a l'empresa
El comitè d'empresa entrant a l'empresa | Carles Fiter
Redacció Osona.com
12 de setembre del 2016
L'escorxador d'Esfosa de Vic s'ha llevat amb concentracions a primera hora de matí. Aquest dilluns els 138 treballadors que formen part de plantilla fixa de treballadors d'Esfosa voten si es revoca el comitè d'empresa o el mantenen. En cas que es decideixi revocar l'actual comitè, s'hauran de convocar unes noves eleccions. Aquest està format per set membres de la COS, un d'UGT i una de CCOO.

El sindicat COS ha convocat dues concentracions a les 7 del matí i a les 7 del vespre per donar suport al comitè. Entre aquests hi havia regidors de Capgirem Vic, de la CUP de Manlleu i el regidor de la CUP de l'Ajuntament de Barcelona Josep Garganté. El mes d'agost van sortir a la llum gravacions de la direcció coaccionant alguns treballadors de l'empresa dient que no volien el sindicat COS (i, per tant, el comitè) a l'empresa.
 

Integrants de la COS penjant cartells a primera hora del matí. Josep Garganté, a la dreta de tot. Foto: Carles Fiter

 

La presidenta del comitè Montse Castañé. Foto: Carles Fiter

 

La presidenta del comitè Montse Castañé ha explicat que "hi ha molta por". "L'empresa ha posat el dia 12 per votar perquè el dia 10 es cobra i, arran de l'ERO, la majoria de treballadors, tret dels privilegiats, hem cobrat uns 400 euros" ha explicat Castañé. "És una manera més de coaccionar". Tot i així, "les esperances no es perden" ha dit la presidenta i "si es revoqués, hi hauria noves eleccions i ens tornariem a presentar".

Aquest comitè va convocar la vaga del passat mes de març, que posteriorment, al juny, va ser sancionat de sou i feina (durant sis mesos), i que va denunciar coaccions per part de la direcció. Va ser nomenat ara fa dos anys i encara ni quedarien dos per acabar el mandat.

L'opció de revocar l'actual comitè va sorgir en la darrera assemblea del passat 27 d'agost, ja que alguns treballadors no van estar d'acord amb l'actual estratègia de comitè. Concretament es van presentar firmes d'un 33% de les firmes dels treballadors per portar a terme aquesta votació.

D'altra banda l'empresa explica que hi ha una baixada de producció, a causa que un dels socis vengués les seves accions. Aquest mes d'agost va presentar un ERO (que el comitè va denunciar a Treball), i finalment el va haver de retirar.
 

La concentració d'aquest matí a l'escorxador Foto: Carles Fiter

Arxivat a