Folgueroles, el primer en arribar a Berga

El poble de Mossèn Cinto Verdaguer fa una fideuada a la capital del Berguedà

Folguerolencs arribant a la capital del Berguedà
Folguerolencs arribant a la capital del Berguedà | ANC Folgueroles
Redacció Osona.com
11 de setembre del 2016
Actualitzat a la 13:32h
Els tres autobusos de Folgueroles (i Tavèrnoles) han estat els primers en marxar de la comarca d'Osona cap a Berga. L'Assemblea d'aquest municipi fa una fideuada per carregar les piles abans del moment àlgid de la celebració.  Segons fonts de l'organització, s'han venut al voltant d'unes quatre-centes entrades.

A la concentració d'enguany també es poden veure dues estelades molt visibles: les estelades gegants de l'ANC Vic i l'ANC Vall del Ges que es poden veure al passeig de la Pau. L'animació va a càrrec de diversos grups de cultura popular, com els gegants de Prats de Lluçanès, els de Torelló i Sant Vicenç o el Sagals d'Osona. El ritme també el posa la colla de tabalers de Manlleu.
 

Foto: ANC Folgueroles


Osona (tram 13), el Lluçanès (20) i el Ripollès (15) -La Regió 9 de l'ANC- s'ha mobilitzat de manera massiva per aquesta Diada. Concretament a Osona més d'un centenar autocars cap a la capital del Berguedà.

A Vic, la Diada ha començat ben d'hora amb la manifestació independentista en moto. A partir de les 8 del matí, els Motards Independentistes s'han concentrat a la plaça Major. A les 10, han marxat cap al Bruc i la motorada ha seguit fins a Barcelona.

Com cada any, el moment àlgid de la mobilització serà a les 17.14 h, quan les campanes de la Seu Vella de Lleida anunciaran l'inici de l'acció. A partir d'aquí, Lleida, Berga, Salt, Tarragona i Barcelona aixecaran els punts que es repartiran. A dos quarts de 7, a Berga, hi haurà un concert final de Feliu Ventura i Brams a la plaça de la Creu.