Els treballadors d'Esfosa decideixen si es revoca el comitè aquest dilluns

Alhora votaran si volen anar a noves eleccions

Redacció Osona.com
09 de setembre del 2016
Actualitzat a les 16:22h
Els 138 treballadors que formen part de plantilla fixa de treballadors d'Esfosa decidiran aquest dilluns si es revoca el comitè d'empresa o el mantenen. Aquesta opció va sorgir en la darrera assemblea del passat 27 d'agost, ja que alguns treballadors no van estar d'acord amb l'actual estratègia de comitè. Concretament es van presentar firmes d'un 33% de les firmes dels treballadors per portar a terme aquesta votació.

En cas que els treballadors decideixin revocar l'actual comitè, s'hauran de convocar unes noves eleccions del comitè. Aquest, format per set membres de la COS, un d'UGT i una de CCOO, va ser nomenat ara fa dos anys i encara ni queden dos per acabar el mandat.

Es faran dues assemblees a les 7 del matí a les 7 del vespre, a més de dues concentracions per donar suport als treballadors del comitè. Aquest, encapçalat per Montse Castañé, va convocar la vaga del passat mes de març, que posteriorment, al juny, va ser sancionat de sou i feina (durant sis mesos), i que va denunciar coaccions per part de la direcció. Aquest agost, van sortir a la llum les gravacions d'aquestes coaccions.

D'altra banda l'empresa explica que hi ha una baixada de producció, a causa que un dels socis vengués les seves accions. Aquest mes d'agost va presentar un ERO (que el comitè va denunciar a Treball), i finalment el va haver de retirar.
 

Els treballadors quan es van mobilitzar per l'ERO, aquest agost Foto: Carles Fiter

Arxivat a