Humor i titelles, protagonistes de la nova temporada de l'Auditori Teatre Calldetenes

Quim Masferrer va obrir el semestre de tardor amb un monòleg a l'estil El Foraster el diumenge passat | Berto Romero, el darrer espectacle de la trilogia de Marcel Tomàs i el Calltitellesdetenes, entre les propostes més destacades

Quim Masferrer durant la presentació de la nova temporada
Quim Masferrer durant la presentació de la nova temporada | Auditori Teatre de Calldetenes
Redacció Osona.com
05 de setembre del 2016
Actualitzat el 06 de setembre a les 16:16h
Quim Masferrer va obrir la nova temporada de l'Auditori Teatre Calldetenes davant d'una platea plena de gom a gom, tal com expliquen des de l'ajuntament del municipi. "Sense el públic no hi ha teatre", amb aquest eslògan, l'actor va ser l'encarregat de destapar tots els espectacles que formen part de la programació de tardor 2016. A més a més, amb un monòleg divertit, únic i irrepetible, va fer que el públic fos el protagonista d'aquesta tarda de gala.

La temporada començarà amb humor amb el tercer espectacle de la trilogia de Marcel Tomàs. Iniciada al 2010 i després de Zirocco i Hotot, ara arriba a Calldetenes El Pillo un espectacle d'humor on es combina la música, el gest, l'audiovisual i la improvisació en directe. En col·laboració amb Folgueroles, el grup de teatre L'Atlàntida interpretarà, el 5 de novembre, la història ambientada al Pallars Pedra de tartera.

La comèdia tornarà a Calldetenes el 12 de novembre amb VremyaMussei, un espectacle per a tots els públics protagonitzat per dos vigilants de museu entre patètics i entranyables. L'aposta humorística es tancarà el 4 de desembre amb Sigueconnosotros de Berto Romero, un espectacle en col·laboració amb L'Atlàntida de Vic.

A més a més, el Calltitellesdetenes aterrarà de nou a l'Auditori Teatre Calldetenes els diumenges d'octubre i novembre. El Festival de Titelles de Calldetenes estrena la seva 24a edició amb El Petit Elefant del Centre de Titelles de Lleida (23 d'octubre), Akäshia, el viatge de la llum d'El Cau de l'Unicorn (30 d'octubre), Roda el món de L'Estenedor Teatre (6 de novembre), El llop i les set cabretes de Xip-Xap (13 de novembre), El cargolMossi i el Cuc de la Companyia La Closca (20 de novembre) i, en doble sessió, El Nadal i els tres porquets de la clàssica Companyia Sebastià Vergés. Per tal de continuar acostant el teatre a totes les edats, fins el 15 d'octubre es poden comprar els abonaments per la temporada sencera de titelles pel preu de 25 euros.
 

Quim Masferrer a l'escenari de Calldetenes Foto: Auditori Teatre de Calldetenes


Tot i així, obriran la temporada els espectacles de festa major: els primers a pujar a l'escenari seran els joves actors i actrius del Trencaclosques, el grup infantil de l'Espardenya Teatre de Calldetenes, amb el musical El retaule del flautista el 18 de setembre. Els seguirà la Nit d'humor del dimarts 20, amb monòleg de Rafa Fernàndez i actuació humorística amb música en directe a càrrec de Jordi Font i Roger Martínez. Com ja és tradició, el grup local de teatre amateur estrena obra en sessió doble per la festa major. El 23 de setembre i el 2 d'octubre, presenten El FloridoPensil, una obra que en clau de comèdia fa reviure el sistema educatiu de la postguerra. El dissabte 24 de setembre, hi haurà concert amb In Crescendo, guanyadors d'Oh HappyDay! de TV3. Tancarà les festes, el grup Si no fos amb el curtmetratge de la gent gran titulat Escenes.

Es tancarà l'any amb les propostes nadalenques clàssiques. El 18 de desembre serà el torn de la cantada solidària de Nadales, i el 26 de desembre i l'1 de gener tornaran Els Pastorets amb l'Espardenya Teatre. Des de la regidoria de Cultura de l'ajuntament de Calldetenes i des del Consell Gestor del Teatre s'aposta per una programació variada, per a totes les edats i a l'abast de tothom. En aquest sentit, els espectacles de la programació estable compten amb diverses reduccions de preu per a grups, per a famílies nombroses i/o monoparentals, i per als socis d'Òmnium Cultural.
 

Consulteu tota la programació