La capitalitat de la Cultura Catalana de Vic centra l'últim programa de La Tarda

L'espai radiofònic de "La tarda d'estiu" tanca la temporada des de la plaça Major de la capital d'Osona

«La tarda d'estiu» emet l'últim programa de la temporada des de la plaça Major de Vic
«La tarda d'estiu» emet l'últim programa de la temporada des de la plaça Major de Vic | Redacció Osona.com
Redacció Osona.com
05 de setembre del 2016
Actualitzat a les 16:06h
En el marc de Vic, Capital de la Cultura Catalana, La tarda d'estiu de La Xarxa va emetre el seu últim programa des de la plaça Major de la capital d'Osona. L'espai radiofònic, de dues hores de durada va comptar amb la presència de l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, que va explicar què significava pel municipi comptar amb el títol de Capital de la Cultura Catalana. "És una gran responsabilitat i un repte", va dir.

Les fires i mercats són icones de Vic, tal com esmentava un antic eslògan de la localitat (Vic, ciutat de fires i mercats). En aquest sentit, i a escassos dies de la celebració del Mercat de Música Viva de Vic (MMVV), Erra va explicar que un dels reptes del consistori és continuar amb la rellevància de les fires i mercats que se celebren a Vic, com és "el MMVV que ens està agafant un gran repte internacional".

En la segona part del programa, el coordinador de la capital de la cultura catalana, Marc Comes, va explicar quin va ser el camí per aconseguir aquest títol. "En primer lloc es presenta una candidatura i després l'organització escull la millor proposta. Tot i això també hi juga un paper important el territori perquè sigui variat", va dir.

Els objectius presentats amb la candidatura s'han assolit la majoria dels objectius durant l'any, i és que la comarca en general s'hi ha implicat, i la valoració ha sigut molt positiva. Comes també va destacar la programació mensual que s'ha realitzat al llarg de l'any, dedicant cada mes a una temàtica. Aquest setembre, per exemple, està centrat en la música, ja que un dels esdeveniments més importants d'aquest mes és el MMVV, com ja s'ha esmentat. El 2017 aquest Reus (el Baix Camp) prendrà el relleu de la capitalitat de la Cultura Catalana, i després serà el torn de Manresa (el Bages) i de Cervera (la Segarra).
 
Arxivat a