Detenen un home a Vic per una seixantena de robatoris a l'interior de vehicles

L'home, de 26 anys i veí de Lloret de Mar, tenia antecedents policials | Arresten un segon individu de 52 anys i veí de Vic, per un delicte de receptació

Redacció Osona.com
01 de setembre del 2016
Actualitzat a les 18:06h
Els Mossos d'Esquadra van detenir un home de 26 anys el passat 29 d'agost, com a presumpte autor d'un delicte continuat de robatoris amb força a interior de vehicles i un robatori amb violència i intimidació. L'arrest es va realitzar en el marc d'una investigació oberta la tercera setmana de juliol, quan es va detectar un increment de robatoris a l'interior de vehicles a les zones de l'estació de tren i universitària, i el carrer Bisbe Font Andreu de Vic. Aquesta investigació va permetre relacionar el detingut amb una seixantena de robatoris a l'interior de vehicles comesos des dels finals de juliol a Vic.

Durant la investigació del cas es van recopilar tots els casos que sempre seguien el mateix modus operandi: un home trencava els vidres del vehicle amb un objecte contundent, normalment una pedra, i sostreia de l'interior els objectes de valor. Tot seguit, acostumava a fugir per les vies del tren per tal de dificultar la seva localització.

A l'individu també se l'acusa d'un robatori amb violència i intimidació comès a Vic el passat 24 d'agost, quan una dona va sorprendre el lladre dins del seu cotxe al carrer Joan de Serrallonga. En aquest cas, l'arrestat va forcejar amb la víctima per assegurar la seva fugida. L'home, amb antecedents policials, passarà avui a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Vic.

La mateixa tarda, es va realitzar una entrada i perquisició a la botiga d'alimentació davant la sospita que el seu propietari es dediqués a comprar objectes provinents de robatoris. Durant l'escorcoll es van intervenir multitud de petits aparells electrònics així com complements de vestir que constaven com a sostrets en diferents robatoris a l'interior de vehicles. Per aquest motiu, el propietari de la botiga, un home de 52 anys, va ser detingut per un delicte de receptació, i va quedar en llibertat l'endemà, amb l'obligació de comparèixer davant del jutjat quan sigui requerit.