Més de 200 equips participen en el 32è Torneig BBVA de Bàsquet de Sant Julià

La competició més gran d'Europa comença aquest divendres | També hi haurà més partits d'exhibició d'equips de la lliga espanyola ACB

Redacció
30 d'agost del 2016
Actualitzat el 01 de setembre a les 18:05h

Un partit de bàsquet d'una edició anterior del Torneig, al Pavelló de Sant Julià. Foto: Josep M. Costa


Un total de 217 equips participaran en la 32a edició del Torneig BBVA de Bàsquet de Sant Julià de Vilatorta; vuit més que l'any passat. El municipi osonenc acollirà més de 2500 jugadors, 200 voluntaris i 150 àrbitres i anotadors. Es tracta de la competició més gran d'Europa, i tot i que a Sant Julià s'hi disputaran la majoria dels partits, d'altres tindran lloc a una vintena de poblacions de la comarca d'Osona, i altres municipis del Vallès Oriental, el Ripollès i la Selva. En conjunt, un total de 30 pistes acolliran més de 500 partits.

De nou, durant el torneig també es realitzaran partits d'exhibició amb equips ACB (la lliga de bàsquet professional espanyola); una novetat que, segons l'alcalde de Sant Julià de Vilatorta, Joan Carles Rodríguez, arriba per quedar-se. Divendres al matí es disputarà el Valencia Basket-ICL Manresa. Com en els darrers anys l'entrada per aquests partits no es cobrarà entrada, sinó que caldrà portar un aliment pel banc d'aliments de Càritas. Sinó, també es podrà fer un donatiu de cinc euros per la Marató de TV3.

En aquest sentit, el director de Càritas Arxiprestal de Vic Jeroni Vinyet va explicar que el nombre final de quilos recollits en l'últim torneig van ser uns 2.500 kg. Alhora va demanar que la gent porti uns tipus d'aliment determinats, que acostumen a escassejar: oli, pasta i llet. Durant aquests dies s'ha disputat un pretorneig al llarg del mes d'agost, amb una sèrie de partits amb equips d'universitats americanes (NCAA, masculins i femenins) contra combinats de jugadors catalans.

El dissabte 3 al matí tindrà lloc el Clínic per a entrenadors. Enguany anirà a càrrec del primer entrenador de l'equip ACB Morabanc Andorra, Joan Peñarroya, que iniciarà la tercera temporada com a entrenador de la Liga Endesa amb l'equip andorrà. Peñarroa parlarà sobre "Les respostes ofensives contra diferents situacions ofensives del Pick & Roll".

A continuació es realitzarà la Taula Rodona Medicina i Bàsquet. En aquest cas, el moderador serà el president AB Sant Julià i gastroenteròleg del Centre Mèdic Teknon de Barcelona, el doctor Miquel Sans. El tema d'aquesta ponència serà la "recuperació de lesions físiques i entrenar per cooperar".

En aquesta taula hi participaran el professor Joan Arumí, que presentarà el seu llibre Entrena'ls per cooperar, el fisioterapeuta i membre de l'àrea de Salut A.E. Boet Mataró, Marc Arnau Riera, i la fisioterapeuta i infermera, Montse Giró.

El torneig també comptarà amb activitats paral·leles, com el concurs de triples i d'esmaixades, a més d'un karaoke, xocolatada, gimcanes, i jocs infantils, entre altres, i la gravació d'una flashmob de tots els participants al torneig. Per la gravació del vídeo els jugadors hauran de ballar l'últim èxit Justin Timberlake, Can't Stop de Feeling.
 

Consulta el programa oficial del torneig

Horaris dels partits del torneig (PDF)