La festa major de Centelles, una de les últimes de la comarca

Els actes comencen aquest dimecres i s'allarguen fins al diumenge 4 de setembre

Presentació de la festa major de Centelles
Presentació de la festa major de Centelles | Toni Carrasco
Toni Carrasco
29 d'agost del 2016
Actualitzat el 30 d'agost a les 12:34h
L'Ajuntament de Centelles va celebrar, el passat dimarts 23 d'agost, la presentació de la festa major que es durà a terme del 31 d'agost al 4 de setembre, quatre dies que celebraran més de cinquanta actes variats i gratuïts per a tots els públics. La jove centellenca Sílvia Nuri Puigbó serà l'encarregada d'obrir la festa Major, aquest dimecres 31, amb un pregó on farà un viatge virtual per la seva formació acadèmica i experiència professionals arreu del món.

Nuri valora molt positivament que, des de fa dos anys, a Centelles els pregoners siguin persones joves i formades que han voltat arreu del món i que puguin ser exemple per a molts altres joves del poble.

La nit i la gresca

L'espai de la Riera Blanca, proper al polígon industrial de La Gavarra i a la piscina coberta, serà l'escenari nocturn on els joves i no tan joves poden acabar aquestes quatre jornades de festa. El dimecres 31 tindrà lloc a partir de la mitjanit la festa reggae per excel·lència, la Jamaican Beats organitzada pels Fyahlight.

El dijous 1, serà el torn de la Vinguikitaja organitzada pels Guapamente, que ara amb el seu desè aniversari han llençat la casa per la finestra amb les actuacions en directe de La banda del Panda, La Sra. Tomasa i la Dj. Mamayé. El divendres 2, se celebrarà la setena Festalateva, i el dissabte 3, tindrà lloc la White Fest, que substitueix a la tradicional Festa Caribenya, amb una vintena d'anys d'existència.

Per la seva banda, la Plaça Major també acollirà cada nit música en directe. Els centellencs podran gaudir de les actuacions en directe de les bandes de Swing Air Force, La Principal de la Bisbal, Boys Damm, QuarTrain i XY.

La cultura i la tradició

La Festa Major de Centelles commemora la festivitat del sempre desconegut i poc famós Sant Llop, que se celebra el dijous dia 1. És per això que en aquesta data tindrà lloc, a les 12 hores, l'ofici solemne en el seu honor. De fet, els dies 1 i 3 de setembre es podrà visitar la Sala-Museu, on hi figura el seu bust. El dissabte, nou colles de gegants i capgrossos dels Països Catalans es passejaran pels carrers del poble. A les cinc de la tarda tindrà lloc la plantada a la Plaça Major.

Mitja hora després començarà la cercavila amb la participació de les colles geganteres dels maresmencs de Sant Iscle de Vallalta, els mallorquins de Campos, els barcelonins del barri de la Barceloneta, els vallesans de Montmeló, els bagencs de Sant Llorenç Savall, els tarragonins de L'Hospitalet de l'Infant, els moianesos de Castellcir i els osonencs de Sant Julià de Vilatorta i Centelles amb en Perot i la Coloma al capdavant.

A les set del vespre, a la Plaça Major, tindrà lloc el tradicional fi de festa amb les ballades de tots els gegants i l'entrega de records. La trobada clourà amb un sopar geganter a les Escoles Velles.

El divendres dos de setembre a les deu de la nit, tindrà lloc el correfoc de la colla local de diables, Cabrons i Bruixes de Centelles i els Diables de Pineda. Per la seva banda el correfoc dels més menuts se celebrarà el diumenge al vespre, i comptarà amb la participació de les colles de menuts de Sant Cugat, Igualada i del municipi amfitrió, Centelles.

Enguany també aquests dies de Festa Major, diversos artistes locals obriran els seus estudis de creació per poder-los visitar de sis a nou del vespre. Es podran veure els espais de creació dels pintors Joan Gispert, David Casals i Jordi Sarrate; de gravats de Neus Górriz i Aleix Mataró i de ceràmica de Marta Postico.

El grup local de teatre, Pierrot, presentarà, durant aquests dies la seva darrera creació, una adaptació lliure del Pigmalió de Bernard Shaw sota la direcció de la sempre efectiva, Montse Albàs. El diumenge dia 4 al punt del migdia es farà públic el guanyador del LXXIV Concurs de Pintura Premi Centelles, el més antic de Catalunya, que té una dotació econòmica de 3.000 euros.

Novetats i canvis

Una renovada comissió de festes ha fet possible la incorporació d'algunes novetats a la programació d'enguany com el softbol (una variant del beisbol), la festa Holli, i activitats variades al pavelló com tallers musicals i un torneig de tenis taula, i ruta de jocs de pistes pel poble, entre altres.

Enguany les atraccions no s'instal·laran al peu de la carretera de Sant Feliu sinó que les han traslladat al pàrquing annex a la piscina coberta. La tómbola solidària, una trobada vehicles clàssics, espectacles pels més menuts i activitats de tots els clubs esportius completen quatre dies on no estarà permès descansar ni un minut.
 

Recull de galeries de fotos de la festa major de Centelles

Consulta tota la programació al web

Arxivat a