Hostalets tanca amb èxit la festa major amb les actuacions de la Maravella i Nova Alaska

Ambdues orquestres van congregar molts veïns del municipi | Va donar el tret de sortida el pregó de Maria Rosa Cerdà

Durant una actuació de l'orquestra Nueva Alaska
Durant una actuació de l'orquestra Nueva Alaska | Toni Carrasco
Toni Carrasco
26 d'agost del 2016
Actualitzat a les 18:25h
Aquest divendres acaba la festa major d'estiu dels Hostalets de Balenyà. A més del dinar de Tornaboda amb carmanyola, posa el punt final a una exitosa edició la darrera sessió de l'obra El sopar dels idiotes a l'Ateneu. Els actes van començar el passat divendres amb una bona assistència de públic local al pregó de Maria Rosa Cerdà. Els actes van continuar el mateix dia amb un conjunt d'havaneres, amb excomponents dels Esquirols.

El dissabte a la nit l'inclassificable, improvisador i sorprenent Joan Colomo va actuar davant un centenar de persones. Un públic no gaire entusiasta va seguir un concert on va costar entendre i connectar amb l'estil del singular celoní Colomo, una barreja d'Albert Pla i Adrià Puntí on no queda clar quina és la tendència dominant.
 

Joan Colomo Foto: Toni Carrasco

 

Orquestra Maravella Foto: Toni Carrasco
 

El diumenge, el plat fort fou la triple actuació d'una de les millors i més prestigioses orquestres del nostre país, l'Orquestra Maravella. L'audició de sardanes, el concert i el ball a la plaça Josep Espona foren multitudinaris i van omplir aquest espai públic amb més de mil persones en cadascuna de les tres sessions.

Una orquestra, que a diferència de les altres formacions conegudes gironines del país no va néixer d'una cobla, sinó del model de les big band dels anys 50 al més pur estil Glenn Miller. Al concert del vespre va demostrar la seva capacitat d'actualització i modernització del seu repertori amb peces del grup Abba, valsos, música catalana, gospel, pasdobles, ranxeres, etc.
 

Orquestra Maravella Foto: Toni Carrasco
 

Orquestra Maravella Foto: Toni Carrasco

El dimarts el gran Màgic Andreu va tornar a fer gaudir als hostalencs de la màgia de prop, de petit format amb les dosis d'humor peculiar d'aquest mag mediàtic i televisiu que durant molts anys ha estat el referent d'aquest art del circ al nostre país.


I el dimecres, festivitat de Sant Bartomeu, patró dels Hostalets, el concert i el ball va tornar a omplir la plaça Josep Espona amb l'orquestra aragonesa Nueva Alaska, la segona de la Península en els seus directes, només superada pels gallecs de Pontevedra, els Panorama. Sota la direcció, des de l'any 1988, d'Àngel Lasheras, l'Alaska no és tan sols una orquestra en directe, és molt més que un show televisiu amb pantalles de leds, robots lumínics, raig làser, pirotècnia, escenografies i vestuaris diferents en cadascuna de les 36 diferents posades en escena; i amb una vintena de músics i ballarins a dalt de l'escenari.

Un concert i un ball on ho van faltar les peces clàssiques però també música de cabaret i com no de films memorables. En resum una orquestra que interpreta, canta i balla temes d'actualitat amb un directe més propi d'un musical que d'una orquestra de festa major i amb un glamur digne de veure.
 

Orquestra Nueva Alaska Foto: Toni Carrasco
 

Orquestra Nueva Alaska Foto: Toni Carrasco
 

Orquestra Nueva Alaska Foto: Toni Carrasco

Arxivat a