El bandoler Toca-sons, salvat per una Declaració Unilateral d'Innocència

L'acte ha estat marcat per connotacions polítiques i independentistes

El Sometent conduïnt en Toca-Sons  a judici.
El Sometent conduïnt en Toca-Sons a judici. | Adrià Costa
Redacció Osona.com
26 d'agost del 2016
Actualitzat a les 18:44h
La 24 edició de l'arribada del bandoler Toca-sons ha estat marcada per connotacions polítiques i independentistes. Enguany el personatge ha estat interpretat pel taradellenc Francesc Casanoves i s'ha salvat de la forca després que els jutges acceptessin una DUI (Declaració Unilateral d'Innocència).

Com cada any, el bandoler va fer una entrada gloriosa a la vila per la zona de la Tomba que connecta amb la plaça de Santa Llúcia. L'arribada d'en Toca-Sons va propiciar escenes com la d'una mare i una filla il·legítima del bandoler, saquejos al bars o el robatori a una pastisseria. El paper d'agutzil va ser representat per Guillem Codina, que es va anar enfrontant amb el bandolers en diversos moments i llocs de Taradell.

El bandoler va ser arrestat a la plaça de les Eres i portat a judici als jardins de can Costa. En el judici hi havia un advocat defensor cupaire, una fiscal de Ciutadans i dos jutges: un jutge S i un jutge I. Junts sumaven Junts pel Sí. També hi havia tres testimonis, dos a favor de la innocència del bandoler i un en contra. Finalment, els jutges van decidir alliberar a en Toca-sons a través d'una DUI per tal de poder celebrar l'any vinent el 25è aniversari.

Taradell ja estava immers en època de bandolers des de primera hora del matí, ja que hi havia el Mercat del segle XVII als voltants de la Sagrera. Aquest acte és un dels centrals de la festa major de Taradell que continua amb la gresca, però ja encara la recta final. Durant tota la setmana s'han fet actes relacionats amb el bandoler, com la caminada teatralitzada Llinatges (que ha estat tot un èxit) i el Toca Canalla.
 

Consulta tota la programació

Galeries d'imatges dels altres anys

Arxivat a