El bandoler Toca-Sons i els seus sequaços arriben a Taradell

La festa major arriba al seu punt més àlgid

Redacció Osona.com
24 d'agost del 2016
Actualitzat a les 10:44h
Jordi Costa, el Toca-Sons del 2015.
Jordi Costa, el Toca-Sons del 2015. | Albert Alemany
Aquest dijous els carrers de Taradell es tornaran a omplir de pólvora perquè arriba el bandoler Toca-Sons i els seus sequaços. Com cada any, el bandoler farà una entrada gloriosa a la vila i es passejarà pels seus carrers sembrant el terror, fins a ser capturat i jutjat esperant la sentència final.

Toca-Sons i la seva tropa ocuparan els carrers del municipi a partir de les set del vespre, revelant així la identitat del taradellenc que encarna el bandoler. Aquesta és una de les incògnites més esperades pels habitants de Taradell, la segona és saber quin final té l'intèrpret: si s'escapa o no de la forca.

L'any passat el bandoler, interpretat pel taradellenc Jordi Costa, en comptes de ser penjat a la forca, va ser executat pels sometents. Després de la seva execució es va celebrar un castell de focs. Enguany la festa d'en Toca-Sons arriba a la seva 24a edició, i Taradell ja estarà immers en època de bandolers des de primera hora del matí, ja que hi ha el Mercat del segle XVII als voltants de la Sagrera.

L'arribada d'en Toca-Sons és un dels actes centrals de la festa major de Taradell que continua amb la gresca, però ja encara la recta final. El mateix vespre se celebrarà la festa del confeti i l'endemà divendres el dia estarà marcat per la primera cercavila gitana, el Birracrucis o el concert dels Països Catalans.

Durant tota la setmana s'han fet actes relacionats amb el bandoler, com la caminada teatralitzada Llinatges (que ha estat tot un èxit) i el Toca Canalla, que se celebra aquest dimecres.

InstaOsona i en Toca-sons premiaran les dues millors fotos penjades a Instagram

Per tercer any consecutiu, InstaOsona i la Festa d'en Toca-sons organitzen un concurs d'Instagram coincidint amb la festa del bandoler de Taradell. Després de la bona acollida que ha tingut els dos últims anys, enguany s'amplia el nombre de premis i es distingiran les dues millors imatges que es pengin a aquesta xarxa social entre el 22 i el 26 d'agost. Com sempre, el concurs d'Instagram serà una de les categories del Concurs Fotogràfic Memorial Lluís Tuneu. Podeu consultar les bases i les etiquetes que s'han d'utilitzar en aquest enllaç.
 

Consulta tota la programació

Galeries d'imatges dels altres anys

Documents
Arxivat a