Una federació internacional de sindicats dóna suport als treballadors de la indústria càrnia d'Osona

Alhora critica que molts sindicats "són clars instruments en mans de la patronal"

Redacció Osona.com
24 d'agost del 2016
Actualitzat el 25 d'agost a les 12:18h

Cartell de l'acampada de Le Porc Gourmet de Santa Eugènia del passat mes de juliol. Foto: José M. Guitiérrez


La Federació Sindical Mundial (FSM) ha donat suport als treballadors de les càrnies d'Osona, a través dels comunicats. Es tracta d'una federació internacional de sindicats que agrupa més de 92 milions de treballadors, afiliats a 330 sindicats de 130 països, dels 5 continents.

Ha transmès el seu suport a través d'un comunicat, que ha fet públic l'agrupació Càrnies en Lluita en els seus perfils de Facebook i Twitter. En el comunicat, la FSM afirma que "les amenaces que l'empresa ha realitzat sols és comparable a l'actuació dels empresaris d'inicis del segle passat". Tot i que el document està adreçat a les càrnies d'Osona, per comentaris com l'anterior, tot apunta que dóna suport als treballadors d'Esfosa, que denunciaven amenaces i coaccions per part de la direcció de l'empresa.

Des de la federació també critiquen que molts empresaris ja tenen controlats als sindicats, ja que "han aconseguit comprar a molts dirigents de CCOO i UGT". "Avui són clars instruments en mans de la patronal" sentencia la FSM. Tot i així, des de la Federació Sindical Mundial diuen que "l'experiència i organització del sindicalisme de classe permet lluitar amb noves possibilitats per a vèncer l'opressió dels explotadors". La FSM acaba el comunicat donant "total suport a la vostra justa lluita".

Aquesta federació segueix la línia del moviment sindical classista i de la lluita contra el capitalisme i l'imperialisme. Fundada el 3 d'octubre del 1945 a París, és una de les organitzacions més antigues. Va fundar l'Organització Internacional del Treball (OIT).