L'ANC intensifica la campanya d'estiu abans de l'11-S

La denúncia sobre la falta d'inversions a la xarxa de Rodalies recorre Roda, Torelló i Sant Vicenç

Denúncia per la falta d'inversions a la xarxa de Rodalies
Denúncia per la falta d'inversions a la xarxa de Rodalies | ANC Roda de Ter
Redacció Osona.com
23 d'agost del 2016
Actualitzat a les 10:48h
Sota el lema "Activa't per la República Catalana", les assemblees territorials de l'ANC intensifiquen aquests dies les accions per denunciar els greuges de l'estat espanyol contra Catalunya com a prèvia de la gran mobilització que es farà l'11-S a Barcelona, Tarragona, Lleida, Berga i Salt. Aquesta setmana, hi haurà accions a Taradell i a la Vall del Ges i, la primera setmana de setembre, se'n faran a Manlleu, Centelles o Aiguafreda.

Aquest dijous, coincidint amb la festa major de Taradell, l'ANC aprofitarà per denunciar la maquinària bruta que utilitza el govern espanyol. El cap de setmana, a la Vall del Ges, es farà una "plantada" de despertadors per denunciar la falta d'inversions a la xarxa de Rodalies, un problema enquistat a la comarca. Dissabte, serà a la plaça Nova de Torelló a les sis de la tarda i diumenge, al mercat setmanal de Sant Vicenç de Torelló.

Aquest cap de setmana passat, la performance de despertadors ja es va fer a Roda de Ter. A Vic, també s'han exhibit diverses lones de la maquinària bruta de l'Estat als murs del Mèder a la rambla del Bisbat.

La campanya d'estiu de l'ANC va començar a Vic el 22 de juliol passat, amb una performance que va cobrir la plaça Major de creus grogues per denunciar la destrossa intencionada del sistema sanitari català, sobre les converses filtrades del cas antifrau. La pobresa energètica i la crisi de refugiats han marcat altres accions que s'han fet al Temple Romà de Vic, al Museu del Ter de Manlleu o al Centre Cultural Costa i Font.
 

Les pancartes provenen de l'acte central de Puigcerdà Foto: Carles Fiter
 

Les creus són la primera acció de la campanya d'estiu de l'ANC Foto: Carles Fiter