Sant Julià es replanteja el sistema de recollida de residus

La taxa de recollida de residus del municipi és una de les més altes de la comarca

19 d'agost del 2016
Actualitzat a les 16:38h

Un dels contenidors de vidre de Sant Julià de Vilatorta Foto: Recollida de Residus d'Osona


L'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta ha encarregat un estudi per analitzar la viabilitat i eficiència del sistema de recollida d'escombraries al municipi a l'empresa Recollida de Residus d'Osona, SL, empresa mixta del Consell Comarcal d'Osona.

L'estudi s'ha encarregat per diversos factors. Principalment, perquè els contenidors actuals estan a punt d'exhaurir la seva vida útil i alhora s'ha encarit i es preveu que es continuarà encarint la tona de rebuig tractada a l'abocador d'Orís.

Sant Julià de Vilatorta és un dels municipis de la comarca amb la taxa més elevada de recollida de residus. Tal com ha explicat l'alcalde del municipi Joan Carles Rodríguez a Osona.com, es deu al fet que la taxa que paguen els habitants "és el cost real de la recollida d'escombraries" i que és "un poble amb baixa densitat de població". Amb la previsió que la taxa es continuï encarint, l'ajuntament tampoc vol augmentar l'actual taxa d'escombraries.

Per tot això, s'ha encarregat aquest estudi que, com explica l'alcalde, contempla tres possibilitats:
- Mantenir el sistema actual de recollida, renovant-ne els contenidors.
- Renovar els contenidors amb el sistema de recollida easy. Aquest sistema, que només s'aplica a Torelló, té una millora estètica i funcional. Els contenidors són més segurs, accessibles i amb millores tècniques a l'hora de fer-ne el buidatge. El buidatge es realitza amb camions especialment dissenyats per aquest sistema.
- Implementar el porta a porta, que ja utilitzen molts municipis de la comarca.

"Sigui quin sigui el nou sistema, s'han de millorar les xifres de reciclatge" ha remarcat l'alcalde. "Fa tres anys que l'ajuntament va fixar un objectiu de reciclatge i no s'ha complert" ha alertat Rodríguez.