Comença la festa major dels Hostalets de Balenyà

Destaquen les actuacions de les orquestres Maravella i Nueva Alaska

La festivitat dura nou dies
La festivitat dura nou dies | Ajuntament d'Hostalets de Balenyà
Toni Carrasco
18 d'agost del 2016
Actualitzat el 19 d'agost a les 16:49h
Aquest divendres l'hostaletenca Maria Rosa Cerdà dóna el tret de sortida de la festa major d'estiu dels Hostalets de Balenyà, a dos quarts de vuit del vespre, i que clourà el 28 d'agost amb el Dinar de Tornaboda. Maria Rosa Cerdà, va néixer a can Xarpa, al carrer Teixidors, l'any 1946 i tot i ser educada en les estretors de la guerra civil sempre va tenir un punt de rebel·lia i va fer-se a ella mateixa. Mare de sis fills és una participant activa del Mercat del Trasto local i del Club de Lectura.

Durant aquests dies hi ha espectacles per a tot tipus de públic, on s'ha cuidat molt la part musical en directe. En aquest sentit destaquen les actuacions de les orquestres Maravella, que torna als Hostalets després de molts anys; Nueva Alaska que és la tercera vegada que s'acosta a la festa major des d'Aragó; el músic Joan Colomo; les havaneres dels ex-Esquirols, els Havanerus o el ball de pagès amb Tururut Bonaigua i el seu líder i ara alcalde de Llanars, Amadeu Rosell.

L'orquestra Maravella farà les sardanes a les sis de la tarda, el concert a dos quarts de nou del vespre i el ball a les onze de la nit el diumenge, amb més de vint músics a dalt de l'escenari.

La Nueva Alaska ho farà el dimecres 24, dia del patró Sant Bartomeu amb concert a dos quarts de nou del vespre i ball a les onze de la nit amb la presència a dalt de l'escenari d'un show revistat i amb fins a sis ballarins en directe a dalt de l'escenari. Amb canvis de vestuari, escenografia, decorats i atrezzo en cada peça interpretada, l'actuació de Nueva Alaska és més un show televisiu en directe que un simple concert o ball en un espai o plaça major a l'aire lliure.

L'inclassificable músic de Sant Celoni, Joan Colomo oferirà el seu singular directe el dissabte 20 a les onze de la nit. Tot i haver estat tocant al costat de bandes com Bad Religion o Dover, des de fa uns anys (2009) Colomo va decidir continuar la seva carrera en solitari, i als Hostalets presentarà el seu darrer treball La Fília i la Fòbia.

També es preveu el retorn als escenaris osonencs del gran showman de la màgia, el Màgic Andreu, que actuarà el dimarts 23 a les deu de la nit. I en l'àmbit teatral el Grup de Teatre Balenyà Ateneu representarà, El sopar dels idiotes, els dies 20 i 28 a les set del vespre.

La festa major dels Hostalets, una de les més lluïdes d'Osona sud, té un pressupost d'uns 25.000 euros i bona part dels actes són gratuïts i es fan a la cèntrica plaça Josep Espona. Entre els actes de caire més cultural i artístic cal destacar el dissabte, durant tot el matí, el XLI Concurs de Pintura Ràpida pels carrers i entorns del poble. I a la tarda la Cobla Mediterrània oferirà una audició de sardanes amb algunes peces innovadores com Darth Vader buscant l'arca perduda, Batman! Quin temps fa? o SardaRumba.
 

Consulta l'agenda de la festa major

 

Cartell de la festa major d'enguany Foto: Ajuntament d'Hostalets de Balenyà

Arxivat a