Comencen les tempestes a gran part de Catalunya

Protecció Civil activa el Pla Inuncat en fase de prealerta | A Osona, tot apunta que les pluges més fortes seran el dimecres

Des de Vilanova de Sau es poden veure les pluges que s'apropen cap a Osona
Des de Vilanova de Sau es poden veure les pluges que s'apropen cap a Osona | Osona.com
Redacció Osona.com
16 d'agost del 2016
Actualitzat a les 18:03h
La segona quinzena d'agost arriba amb més pluges. A partir d'aquesta tarda de dimarts creixeran les nuvolades a les zones del Pirineu, Prepirineu, l'interior del quadrant nord-est, nord de la depressió Central, i al massís del Port, que poden descarregar xàfecs de cara al vespre, alguns d'ells amb fang.

Aquestes precipitacions poden ser en forma de tempesta a les comarques del Ripollès, la Garrotxa, el Berguedà, el Solsonès, el Bages, el Pla de l'Estany, el Gironès, el Moianès, la Selva, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental, l'Anoia, i el Baix Llobregat. Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un avís per intensitat de pluja i la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha activat el Pla Inuncat en fase de prealerta.

Pel que fa Osona, es poden veure grans núvols que cobreixen la plana de Vic i sembla ser que les precipitacions es concentraran a Manlleu i Torelló. No serà fins demà quan hi hagi més pluges a Osona. Mentre el matí seguirà estant marcat per la inestabilitat i la presència de núvols, durant la tarda es mantindrà l'avís per intensitat de pluja només en tres comarques: Osona, el Ripollès i Pla de l'Estany.