L'exposició de Sergi Cámara sobre els refugiats, a vista de dron

"El Ter mor al Mediterrani" mostra una vintena de fotografies realitzades a les illes de Lesbos i Kos pel fotoperiodista

1200_1471346185play_1471346126
1200_1471346185play_1471346126
Redacció Osona.com
16 d'agost del 2016

La vintena de fotografies que omplen l'exterior del Museu del Ter de Manlleu en motiu de l'exposició El Ter mor al Mediterrani del fotoperiodista vigatà i col·laborador de NacióDigital Sergi Cámara es poden veure en aquest vídeo a vista de dron. L'exposició hi serà fins al 31 d'agost.

La façana, una zona propera a Can Sanglas i surant en l'aigua, una vintena imatges de rostres, somriures, plors, precs i celebracions de famílies -completes o incompletes- però també objectes, amb amo o sense, serveixen de mostra de les complicacions i la duresa a la que s'enfronten els refugiats que intenten arribar a Europa a través del mar.

La mostra, amb imatges preses a les Lesbos i Kos per Cámara en els seus viatges per plasmar el drama dels refugiats a les costes d'aquestes illes gregues, vol ser un crit que reclama un passatge segur per a les persones desplaçades; una via que no els obligui a tirar-se al Mediterrani posant la seva vida en perill. "Cal fer un crit per demanar justícia, estem obligats a cridar", va proclamar l'autor durant la inauguració, tot recordant que per aquella zona "hi ha hagut 3.000 morts".
 

Sergi Cámara, amb un dels assistents a la inauguració Foto: Redacció
 

Tres grans fotografies, a la façana d'entrada del Museu del Ter Foto: Redacció

 

Sis imatges de família -completes i incompletes- a la façana lateral de Can Sanglas Foto: Redacció

 

Una desena d'imatges suren sobre l'aigua del riu Ter Foto: Redacció

Arxivat a