Una exposició exterior de Sergi Cámara mostra el drama dels refugiats a Manlleu

L'exposició "El Ter mor al Mediterrani" mostra una vintena de fotografies realitzades a les illes de Lesbos i Kos pel fotoperiodista | El també col·laborador de NacióDigital considera que "cal fer un crit per demanar justícia, estem obligats a cridar" per denunciar la inacció de les organitzacions governamentals respecte el drama dels refugiats

Sergi Cámara, amb un dels assistents a la inauguració
Sergi Cámara, amb un dels assistents a la inauguració | Redacció
Roger Font
11 d'agost del 2016
Actualitzat el 12 d'agost a les 8:28h
Una vintena de fotografies omplen l'exterior del Museu del Ter de Manlleu en motiu de l'exposició El Ter mor al Mediterrani del fotoperiodista vigatà i col·laborador de NacióDigital Sergi Cámara fins al 31 d'agost. La façana, una zona propera a Can Sanglas i surant en l'aigua, una vintena imatges de rostres, somriures, plors, precs i celebracions de famílies -completes o incompletes- però també objectes, amb amo o sense, serveixen de mostra de les complicacions i la duresa a la que s'enfronten els refugiats que intenten arribar a Europa a través del mar.

La mostra, amb imatges preses a les Lesbos i Kos per Cámara en els seus viatges per plasmar el drama dels refugiats a les costes d'aquestes illes gregues, vol ser un crit que reclama un passatge segur per a les persones desplaçades; una via que no els obligui a tirar-se al Mediterrani posant la seva vida en perill. "Cal fer un crit per demanar justícia, estem obligats a cridar", va proclamar l'autor durant la inauguració que va tenir lloc aquest dimecres a la tarda, tot recordant que per aquella zona "hi ha hagut 3.000 morts".

Cámara es nega "a creure que no s'hi pugui fer res més" i va aprofitar fer una crida a "acollir" perquè, segons el seu punt de vista, "si no ho fem perdrem la dignitat com a persones". A banda, també va criticar la inacció dels governs: "Els governs es reparteixen les quotes pesqueres, però no les persones. Ja veieu a què donen més importància", tot denunciant que el tancament "dels passos terrestres els obliga a tirar-se al mar. No hi ha cap altra via". "És per això que calen vies segures", va concloure.
 

Tres grans fotografies, a la façana d'entrada del Museu del Ter Foto: Redacció

 

Sis imatges de família -completes i incompletes- a la façana lateral de Can Sanglas Foto: Redacció

 

Una desena d'imatges suren sobre l'aigua del riu Ter Foto: Redacció

Arxivat a