«El Ter mor al Mediterrani», el crit que reclama un passatge segur per als refugiats

L'exposició d'una vintena de fotografies realitzades a les illes de Lesbos i Kos pel fotògraf Sergi Cámara s'inaugura aquest dimecres 10 d'agost a l'exterior del Museu del Ter de Manlleu

Redacció
09 d'agost del 2016
Actualitzat el 11 d'agost a les 12:26h

L'exposició es podrà veure a les façanes de Can Sanglas i al tram de davant del Museu del Ter Foto: Ajuntament de Manlleu, Sergi Cámara


El Ter mor al Mediterrani és l'exposició d'una vintena de fotografies realitzades a les illes de Lesbos i Kos pel fotògraf Sergi Cámara. Aquesta mostra vol ser un crit que reclama un passatge segur per a les persones refugiades; una via que no els obligui a tirar-se al Mediterrani posant la seva vida en perill. De fet, des de l'any 2000 més de 30.000 persones hi han perdut la vida.

El Ter, un riu que dóna vida al Mediterrani, es converteix així en una vena comunicant que ens apropa a aquesta realitat amb imatges que floten sobre les seves aigües. L'exposició, organitzada pel Museu del Ter i l'Ajuntament de Manlleu, vol ser un element més de sensibilització de la població del municipi sobre la realitat de les persones refugiades i activar la dinamització de la xarxa local solidària.

Manlleu va aprovar per unanimitat, en el ple celebrat el setembre del 2015, la moció de suport a l'acollida de població refugiada víctima dels conflictes armats a la mediterrània. Aquesta instava a la creació d'una xarxa de municipis acollidors atenent la crida de la Plataforma Stop Mare Mortum als pobles catalans.

L'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, i l'autor de les fotografies, Sergi Cámara, inauguraran la mostra aquest dimecres 10 d'agost a les vuit del vespre a l'exterior del Museu del Ter. L'exposició serà totalment exterior i es podrà veure a les façanes de Can Sanglas i al tram de davant del museu fins a principis de setembre.
Arxivat a