El sector turístic d'Osona tanca un juliol fluix amb perspectives d'un agost millor

Vic ha arribat a un 80% d'ocupació | La cultura, una gastronomia pròpia i la natura són els reclams de la comarca

Vic concentra un 80% d'ocupació de turisme
Vic concentra un 80% d'ocupació de turisme | Carles Fiter
Redacció Osona.com
03 d'agost del 2016
Actualitzat a les 11:09h
El sector turístic d'Osona tanca un juliol fluix, on l'ocupació s'ha situat entre el 50 i el 65%, en funció de la zona. Les perspectives per a l'agost és que les dades siguin lleugerament superiors. El president del Gremi d'Hostaleria d'Osona, Joan Naudó, explica que les dades d'ocupació més elevades es donen a les ciutats més importants com Vic, on l'ocupació ha arribat al 80%.

Naudó també destaca que les reserves continuen fent-se a última hora. Pel que fa als atractius d'Osona, Naudó apunta que el turista que visita aquesta comarca ho fa atret per "la cultura, una gastronomia pròpia i la natura".

Comarques de la Catalunya Central

La tendència del sector hoteler osonenc és similar a la de la Catalunya Central, que també ha tancat un mes de juliol fluix pel que fa a l'ocupació, però confia remuntar la situació durant el mes d'agost, sobretot durant les tres primeres setmanes. És el cas del turisme rural del Berguedà que, segons explica el president de l'Associació de Turisme Rural de la comarca, Jordi Pellicer, a l'agost la majoria d'allotjaments penjaran el cartell de "complet".

El Solsonès i la zona de l'Alta Anoia segueixen la tendència de la resta de comarques de la Catalunya Central i l'ocupació ha rondat entre el 60 i 70% al juliol, mentre que a l'agost s'espera arribar al 90 o 100%. Un dels indrets més visitants de la Catalunya Central és el Monestir de Montserrat, que compta amb dos allotjaments turístics, l'Hotel Abat Cisneros i les Cel·les Abat Marcet.

L'ocupació en aquests dos allotjaments ha estat la prevista amb un 70 i un 60% respectivament, mentre que les previsions per a l'agost són superar el 75% d'ocupació. El responsable dels dos allotjaments explica que s'ha detectat un lleuger augment de les reserves respecte a l'any passat.
Arxivat a