Els joves de Santa Eugènia construeixen mobiliari per l'espai públic

L'actuació forma part del projecte de voluntariat juvenil "Joves per SEB 2016"

La nova cuineta feta pels joves de Santa Eugènia
La nova cuineta feta pels joves de Santa Eugènia | Difucor
Redacció Osona.com
02 d'agost del 2016
Actualitzat a les 17:29h
Un total d'onze joves d'edats entre 13 i 16 anys de Santa Eugènia de Berga han dissenyat i construït mobiliari útil per a l'espai públic. Aquesta actuació forma part del projecte de voluntariat juvenil "Joves per SEB 2016", impulsat per segon any des del Punt Jove del municipi.

Es tracta d'un projecte adreçat als joves amb la finalitat que durant l'estiu tinguin la possibilitat d'iniciar-se al món del voluntariat realitzant tasques de suport en diferents serveis i/o entitats del poble. La participació s'ha realitzat durant tot el mes de juliol amb una dedicació mínima de 36 hores en total.

El seu treball ha consistit a oferir suport a la brigada municipal realitzant diferents tasques de fusteria que els ha permès aprendre a utilitzar les eines i els conceptes bàsics per crear i construir mobiliaris útils per a espais públics. Aquests han dissenyat i construït un circuit per bicicletes (a la zona esportiva) o dues cuinetes infantils per a jugar (al parc del barri Rossinyol i en el parc de davant de l'escola).

També han construït tres casetes que a dins contenen tot tipus de continguts diversos: llibres, fitxes amb informació històrica del municipi i un recull d'activitats per fer amb infants. La idea d'aquesta iniciativa és que la gent tingui a l'abast un munt de possibilitats i coneixements i, alhora, passar un temps agradable. Tot el material que hi ha al seu interior és per ser utilitzat en el mateix espai.

A més de les tasques de brigada, el seu treball també ha consistit en donar suport a entitats locals fent tasques diverses relacionades al suport a monitoratge amb infants i tasques de suport a la dinamització d'espais d'oci amb gent gran. Des de l'ajuntament, es valora molt positivament la contribució dels i les joves ja que han mostrat iniciativa, responsabilitat i compromís durant tot el projecte de voluntariat juvenil "Joves per SEB 2016".
 

Tres joves amb la caseta de llibres que han fet Foto: Difucor