Prats de Lluçanès iniciarà el servei de recollida porta a porta a partir de l'octubre

El ple municipal aprova per unanimitat l'adhesió del municipi aquest sistema | Aquest nou procediment passarà d'un índex de recuperació de residus del 37% a un 75%

El ple municipal d'aquest dimecres
El ple municipal d'aquest dimecres | Ajuntament de Prats de Lluçanès
Redacció Osona.com
28 de juliol del 2016
El ple municipal de l'Ajuntament de Prats de Lluçanès va aprovar aquest dimecres l'adhesió del municipi al servei de recollida porta a porta. La regidora de Medi Ambient Glòria Borralleras va explicar que amb aquest nou sistema el municipi passarà d’un índex de recuperació de residus del 37% a un 75%, fet que permetrà estalviar recursos i energia a l’ajuntament. Aquest era un dels compromisos electorals d'ERC en les passades eleccions municipals.

Després d’explicar que l’any 2020 es preveu que el cànon de l’abocador sigui de 50 euros per tona, mentre que ara és de 24 euros, s’ha informat que serà el proper mes de setembre quan comenci la campanya informativa i de conscienciació a la població i que el 3 d’octubre s’implementarà.

La comarca d'Osona encapçala el rànquing de recollida selectiva de Catalunya amb un índex del 60%, segons les darreres dades publicades per l'Agència de Residus de Catalunya. Molts dels municipis de la comarca ja compten amb el sistema de recollida porta a porta, tot i que a la comarca natural del Lluçanès fins ara només havia adoptat aquest sistema el poble d'Olost.

De fet, l'Ajuntament de Prats de Lluçanès s'ha emmirallat amb el poble veí d'Olost per tirar endavant el projecte i confia que, a partir d'ara, més municipis del Lluçanès s'afegeixin a la iniciativa. L'objectiu del consistori és mancomunar el servei del porta a porta entre els pobles del Lluçanès.

Fins ara, el municipi de Prats de Lluçanès feia la recollida tradicional amb els contenidors multiproducte. Amb la implantació del porta a porta, des de la regidoria de Medi Ambient es considera que el poble hi sortirà guanyant perquè es trauran els contenidors del carrer, de manera que hi haurà els carrers més nets i amb més espai; les despeses de manteniment seran més baixes; s'haurà de fer una inversió mínima per a la implantació del nou mètode de recollida; i a nivell col·lectiu els enfortirà.

A partir d'aquesta aprovació en el ple, l'Ajuntament de Prats de Lluçanès dedicarà el mes d'agost a l'organització interna del nou sistema de recollida i durant el mes de setembre durà a terme la campanya informativa entre la ciutadania i a diferents entitats de la ciutat, que confia finançar amb l'ajut de l'Agència Catalana de Residus. Està previst que el 3 d'octubre el porta a porta ja estigui en marxa.
Arxivat a