La nova climatització arriba a totes les habitacions de l'Hospital Universitari de Vic

Les obres, que han durat quatre mesos, han acabat en un temps rècord

Redacció Osona.com
28 de juliol del 2016

La nova estació generadora que alimenta les nou plantes del centre Foto: CHV


Aquest dimecres es va posar en marxa el nou sistema el nou sistema que refresca totes les plantes de l'Hospital Universitari de Vic. Per tant, tots els pacients ingressats ja disposen d'habitacions refrigerades. La gran estació generadora és capaç d'alimentar les nou plantes del centre i de fer arribar aire fred a totes les unitats d'hospitalització.

Amb aquesta millora, d'ara endavant es podrà garantir a tots els pacients una estada molt més de confortable, independentment de la unitat en què estiguin ingressats i siguin quines siguin les condicions meteorològiques.

La posada en marxa del nou sistema de refrigeració culmina quatre intensos mesos de treballs, durant els quals s'ha dut a terme la principal fase d'aquest projecte en un temps rècord per tal que la refrigeració arribés a totes les habitacions aquest mateix estiu. Des de mitjans de juliol, s'han estat provant els nous sistemes i de fet, algunes plantes ja fa uns dies que disposen de refrigeració.

L'engegada simbòlica, de dimecres a la tarda, va anar a càrrec del president del CHV, Jaume Portús, acompanyat del director general, el Dr. Pere Soley, el director d'Operacions i Recursos, Jaume Castellano, el cap d'Infraestructures i Serveis, Raül Enríquez, i l'anterior director general, Antoni Anglada.

La climatització de l'Hospital Universitari era una de les inversions més importants dels pressupostos de la Generalitat a Osona, concretament es van destinar 2,5 milions d'euros. El projecte es va engegar el juliol del 2015 i, durant aquests mesos, s'han seguit rigorosament els terminis i procediments que requereix una obra d'aquestes característiques: estudi i redacció del projecte, tràmits administratius de licitació, valoració i adjudicació i, finalment, l'execució de les obres.
 

L'engegada simbòlica de la nova climatització Foto: CHV

Arxivat a