Els horts municipals de Manlleu donen 200 quilos de verdures ecològiques a El Sarró

És la primera collita de verdures dels tres terrenys públics en desús que el passat mes d'abril es van començar a cultivar per abastir el banc d'aliments de la ciutat

Voluntaris dels horts urbans ecològics de Manlleu
Voluntaris dels horts urbans ecològics de Manlleu | Ajuntament de Manlleu
Redacció Osona.com
27 de juliol del 2016
Actualitzat a les 15:36h
Els horts municipals de Manlleu han donat la seva primera collita al banc dels aliments el Sarró. Concretament s'han donat 200 quilograms de verdures ecològiques. S'està a l'espera que en aquests propers dies s'arrenquin totes les patates, aquesta setmana s'arrencaran les dels horts de Can Sanglas, tal com informen des de l'Ajuntament de Manlleu.

Aquesta aportació és possible gràcies a la dedicació de set persones voluntàries, homes i dones que distribuïts en grups van als horts cada dia inclòs el cap de setmana. Es tracta de persones jubilades, hortolans/es de les zones d'horta municipals, altres col·laboradors habituals o també persones usuàries del Sarró, sense la dedicació dels quals el projecte no seria possible.

El mes d'abril es van començar a cultivar diversos terrenys públics en desús per produir verdures i hortalisses pel Sarró. La superfície total conreada supera els 450 metres quadrats i està distribuïda en tres terrenys: horts de Can Sanglas, els horts de la Platja del Dolcet i un terreny del passeig del Ter (zona escorxador).

A la major part de la superfície s'hi han plantat patates perquè es conserven molt bé i no requereixen aigua tot i que també s'han conreat altres verdures com mongetes tendres, carbassons, cogombres, tomàquets i enciams. Aquestes verdures pràcticament no s'han regat perquè s'hi ha aplicat la tècnica del mulching o encoixinat, que manté la humitat, afavoreix l'activitat microbiana i millorar l'estructura i el rendiment productiu de la terra.
 

Una voluntària collint les primeres patates. Foto: Ajuntament de Manlleu

Arxivat a