Roda de Ter estrena un concurs de pesca en la Fira del Pescador d'enguany

A partir d'aquest divendres el municipi es torna en la capital de la pesca d'aigua dolça

Representants de la Societat de Pescadors Esportius de Roda de Ter;  l’alcalde, Albert Serra; el president de la Societat de Pescadors Esportius de Roda, Xavier Carrera; i el regidor de Promoció Econòmica, Toni Vila.
Representants de la Societat de Pescadors Esportius de Roda de Ter; l’alcalde, Albert Serra; el president de la Societat de Pescadors Esportius de Roda, Xavier Carrera; i el regidor de Promoció Econòmica, Toni Vila. | Ajuntament de Roda
Redacció
26 de juliol del 2016
Actualitzat el 29 de juliol a les 17:49h
Roda de Ter es torna a convertir en la capital de la pesca d'aigua dolça a partir d'aquest divendres en la XXIa edició de la Fira del Pescador. La principal novetat d'aquest any és la incorporació d'un nou concurs de pesca. Es tracta d'un campionat de Carpfishing (modalitat de pesca esportiva que està orientada a la captura de grans carpes) que es farà al Pantà de Sau.

Aquest concurs comença el divendres a les 12 del migdia i acaba el diumenge a les 12 del migdia (dura 48 hores seguides). Una altra novetat, és el reconeixement que es farà a Jordi Zapater que va morir l'any passat. Formava part de l'Equip Sensas de la comarca d'Osona, era soci de la Societat de Pescadors Esportius de Roda de Ter des de feia més de 10 anys. A partir d'aquesta edició, el Campionat d'equips Copa Sensas s'anomenarà Memorial Jordi Zapater.

La Fira del Pescador és única al territori i és una cita ineludible de figures de primer nivell del món de la pesca internacional i nacional. Per aquest motiu, aquest any la fira s'ha hagut de fer un cap de setmana més tard del que és habitual per no coincidir amb altres competicions.

La fira conserva algunes de les novetats incorporades als últims anys com la cursa de carpes artificials (que arriba a la seva 4a edició) i el Campionat de Catalunya Mixte (que arriba a la seva 3a edició). Per primera vegada es compta amb el suport del Consorci del Ter, que treballa per millorar l'entorn fluvial. El Consorci ha cedit material informatiu sobre la Ruta del Ter i també sobre la fauna invasora d'aigua dolça, el qual es podrà agafar gratuïtament durant la fira.

En l'àmbit català, la Fira del Pescador de Roda de Ter és única, tant pel que fa a la quantitat de participants en els concursos de pesca que s'organitzen com per la qualitat dels pescadors que hi participen, any rere any. La majoria dels estands que seran presents a la fira estan especialitzats en pesca d'aigua dolça.

L’Ajuntament de Roda de Ter i la Societat de Pescadors Esportius de Roda de Ter han tornat a donar-se la mà en una nova edició que comença el divendres 29 de juliol amb el campionat de Carpfishing a les 12 del migdia i amb la inauguració oficial a les 20.30 h. I continua fins diumenge 31 de juliol amb exhibicions, concursos de pesca, xerrades i estands especialitzats que estaran situats al marge dret del Passeig del Ter.

A més, hi ha previstos diferents actes com arrossades populars, freginada de peix de roca, passeig amb carro, cantada d'havaneres amb el grup Societat Gastronòmica d'Havaneres i Fartaneres de l'Esquirol i comiat de festa amb rom cremat.
 

Galeries d'altres anys

Consulta els cartells en aquest enllaç

Arxivat a