Capgirem Vic exigeix el cessament de Benjamí Dòniga de Fires i Mercats

El regidor considera que es tracta d'un atac a la seva persona i el seu grup municipal, i no descarta emprendre accions legals

Benjamí Dòniga a un ple de l'Ajuntament de Vic
Benjamí Dòniga a un ple de l'Ajuntament de Vic | Adrià Costa
Redacció Osona.com
25 de juliol del 2016
Actualitzat el 27 de juliol a les 9:33h
Capgirem Vic exigeix el cessament de Benjamí Dòniga per les seves actuacions al capdavant de l'Oficina de fires i mercats (OFIM). A través d'un comunicat, posen de manifest que "l'actual gestió política està posant en seriosos riscos el funcionament de fires i mercats a la ciutat".

En primer lloc, recorden l'episodi d'assignació de parades pel Mercat Medieval que havia afavorit una empresa relacionada amb el seu germà. Llavors, "el regidor no va dimitir, sinó que tot l'equip de govern el va protegir" sentencien.

Ara la petició de cessament ve de l'última junta de l'OFIM del passat dilluns 18 de juliol. Capgirem Vic explica en el comunicat que, minuts abans de començar la Junta, Benjamí Dòniga va lliurar als assistents un nou ordre del dia diferent al que constava a la convocatòria.

En el nou ordre del dia apareixia en l'apartat d'informes (on només s'ha de donar comptes) un conveni entre l'OFIM i l'Associació Clúster Agroalimentari de Productes Típics de Muntanya. Això significa que les empreses que en formessin part tindrien un descompte per assistir a les fires que s'organitzen a la ciutat.

Capgirem Vic explica que aquest conveni "ja havia estat rebutjat per part d'anteriors responsables de l'OFIM". A més "aquest conveni implicaria modificacions en les ordenances fiscals i en els pressupostos de la ciutat, pels descomptes que hi contempla en les clàusules de condicions especials" diuen en el comunicat.

Alhora expliquen que aquestes modificacions requereixen una majoria al ple "que actualment el govern no té". A més Dòniga, "havia signat el conveni sense ni tan sols consultar a secretaria ni a intervenció, amb tots els perjudicis i riscos legals que evidentment aquesta manera d'actuar poden comportar a la ciutat".

Benjamí Dòniga ha explicat a Osona.com que "no hi ha hagut ni hi ha motiu per demanar-me la dimissió, ja que des de l'OFIM s'està fent una feina esplèndida i una gestió molt acurada i positiva". Dòniga, que s'ha mostrat perplex davant aquest comunicat, ho entén com un "atac directament contra la junta de govern per desacreditar-la i desestabilitzar-la". El regidor de Fires i Mercats explica que es tracta de "pràctiques sistemàtiques que des de principi de mandat continuen i es posa en evidència un atac a la meva persona i el meu grup municipal". Per això, no descarta emprendre "accions legals".

Dòniga explica que "simplement hi va haver una petita contradicció en un punt de l'ordre del dia que va crear desacord, però a última hora vaig manifestar que el subsanaria i que no hi hauria cap problema de consensuar-lo amb la Junta". "De convenis en firmo molt al cap de l'any, i no tots passen per junta" explica el regidor. En aquest cas concret, "no vaig tenir cap inconvenient per escoltar el que va dir la Junta en aquell moment i revocar-lo per tornar a negociar". "Vaig actuar en plenes facultats de les meves competències, mai per sobre del límit" sentencia Dòniga.

Finalment doncs, a la mateixa reunió es va demanar la nul·litat a aquest conveni. Tot i així, "en vista de la gravetat dels fets ocorreguts en l'última junta", Capgirem Vic exigeix a l'alcaldessa de Vic Anna Erra que cessi immediatament a Benjamí Dòniga com a regidor de Fires i Mercat i com a President de l'OFIM. Alhora, també demana al Partit dels Socialistes de Catalunya que "faci un acte de dignitat política i substitueixi el seu actual regidor de l'Ajuntament de Vic".

Aquest comunicat preveu que el proper ple d'aquest dimecres sigui tens. De moment, ja hi ha hagut un intercanvi de piulades a través de Twitter.
Arxivat a