El Torneig BBVA de Bàsquet de Sant Julià preveu reunir més de dos-cents equips

També hi haurà més partits d'exhibició d'equips de la lliga espanyola ACB

Redacció Osona.com
21 de juliol del 2016
Actualitzat a les 11:43h
Silueta d'un dels participants del Torneig de Bàsquet de Sant Julià de Vilatorta.
Silueta d'un dels participants del Torneig de Bàsquet de Sant Julià de Vilatorta. | Adrià Costa
Els propers 2,3 i 4 de setembre torna a Sant Julià de Vilatorta la 32a edició del Torneig BBVA de Bàsquet, un dels. Enguany es preveuen que més de 200 equips es congreguin al municipi on es disputaran la majoria de partits. De moment, però, encara es poden inscriure més equips fins a la primera setmana d'agost. També es disputen aquests partits a una vintena de poblacions de la comarca d'Osona, el Vallès Oriental, la Garrotxa i la Selva. Hi haurà bàsquet de base i bàsquet d'elit.

Tal com va explicar el president del torneig Miquel Sans en la roda de premsa, enguany, es preveu un augment en el nombre d'equips i també de partits d'exhibició amb equips ACB (la lliga de bàsquet professional espanyola). Com en els dos darrers anys, per veure aquests equips no es cobrarà entrada, sinó que caldrà portar un aliment pel banc d'aliments de Càritas.

En aquest sentit, el director de Càritas Arxiprestal de Vic Jeroni Vinyet va explicar que el nombre final de quilos recollits en l'últim torneig van ser uns 2.500 kg. Alhora va demanar que la gent porti uns tipus d'aliment determinats, que acostumen a escassejar: oli, pasta i llet.

Durant aquests dies també es podrà veure un partit de bàsquet en cadira de rodes, i abans, en el pretorneig, durant la segona quinzena d'agost, hi haurà una serie de partits amb equips d'universitats americanes (NCAA, masculins i femenins) contra combinats de jugadors catalans.

En el torneig de Sant Julià de Vilatorta hi participen més de 200 voluntaris. En aquest sentit, el regidor de Turisme i Medi Ambient de l'ajuntament del municipi Lluís Solanas va ressaltar que Sant Julià és un poble obert i per això el torneig ha arribat a ser el què era. Sobretot, a la col·laboració de vilatortins i gent de fora del poble.