Suspès el judici contra Josep Ramisa per obrir un procediment de mediació

L'empresari està denunciat per insults racistes, agressions i amenaces, en el marc de la vaga d'Esfosa del mes de març | Ambdues parts es reuniran el dimarts vinent per intentar arribar a un acord

Pancarta davant dels jujtats de Vic
Pancarta davant dels jujtats de Vic | ACN Busquets L.
Redacció Osona.com
20 de juliol del 2016
Actualitzat a les 16:21h
El judici contra l'empresari accionista d'Esfosa, Josep Ramisa, que s'havia de celebrar aquest dimecres al matí, s'ha tornat a suspendre. En aquesta ocasió, no ha estat per problemes de salut i de procediment, com la darrere vegada.

Aquest cop sí que s'havia citat els mossos d'esquadra presents durant els incidents a la vaga de l'escorxador del mes de març, però per evitar el judici, l'advocat del denunciat ha proposat obrir un procediment de mediació.

Josep Ramisa està denunciat per insults racistes, agressions i amenaces, en el marc de la vaga d'Esfosa del març. Segons els treballadors, Ramisa es va dirigir a un piquet format per quatre treballadors i els va dir "us fotré quatre tiros", i també a un treballador d'origen subsaharià li va dir "a tu, mort de gana, et faré tornar a l'Àfrica".
 

L'advocat de la part acusadora, Antoni Iborra, explica com ha anat la reunió amb l'advocat de l'acusat, Josep Ramisa Foto: ACN Busquets L.


Per aquestes paraules, Ramisa havia de tornar a declarar avui, però els advocats d'ambdues parts han decidit obrir un procediment de mediació. L'advocat dels denunciants, Antoni Iborra, ha explicat que ho han acceptat perquè creuen que el judici "va connectat amb el conflicte laboral que es viu a l'empresa", i ha assegurat que amb aquest gest "de distensió" volen contribuir a aconseguir "una pau social justa que permeti la negociació col·lectiva en condicions". Amb els termes concrets de la negociació encara per decidir, les parts s'han emplaçat a la setmana ve.

L'advocat dels denunciants, Antoni Iborra, i l'advocat de Josep Ramisa, amb els seus respectius representats, s'hauran de reunir dimarts que ve per intentar arribar a algun acord que eviti tornar anar a judici. De no ser així, la nova cita als jutjats s'aplaçaria fins a la tardor.
 

L'empresari d'Esfosa, Josep Ramisa (esquerra), i el seu advocat abandonen els jutjats de Vic després de quatre hores Foto: ACN Busquets L.

Arxivat a