La Porronada dóna el tret de sortida de la festa major de Torelló

El pregó d'enguany el farà Càritas Interparroquial el divendres 29 de juliol

Redacció Osona.com
20 de juliol del 2016
La Porronada va omplir la plaça de la Vila.
La Porronada va omplir la plaça de la Vila. | Adrià Costa

Organitzadors subjectant els cartells d'enguany Foto: Ajuntament de Torelló


Un any més, la Porronada dóna el tret als actes de la festa major de Torelló, del 21 de juliol fins al 2 d'agost. Enguany s'ha potenciat aquest acte amb una espectacular entrada de Sant Feliu a plaça i algunes sorpreses que no es desvetllaran fins aquest dijous. En l'acte de presentació, l'alcalde Santi Vivet va manifestar la seva satisfacció perquè el municipi organitza una festa major "oberta i participativa", amb un munt d'activitats per a tots els públics.

El programa d'actes segueix la línia d'anys anteriors, cosa que significa que no hi faltaran ni els gegants, les sardanes, el teatre, el correfoc, la cursa popular o el ball i concert amb la Maravella. Entre les propostes, organitzades pels Deixebles de Sant Feliu, es mantenen clàssics com el Poliphilo, el Polifang, el concurs de pedra-paper-tisores, el sopar de solters i solteres, el Deixeble d'Acer, el sopar al revés o el Riminí. Desapareix del programa la batalla campal de cebetes però s'incorpora una sessió d'improvisacions.

Com sempre, un dels centres festius que concentraran el jovent serà la zona esportiva amb els concerts de grups com The Locos, Soziedad Alkohólica, Skória, Nyandú o Brams i les sessions de dj's de la Zona@Fondu.

D'altra banda, Càritas Interparroquial de Torelló ha estat l'entitat escollida per fer el pregó. Destaquen també les propostes escèniques, com ara El florido pensil (nenes), La màgia de Melanie o el muntatge del grup Xarxa Alícia al País de les Meravelles. La programació tindrà diverses propostes per a públic familiar, amb el concert d'Orelles de Xocolata, l'espectacle de Markeliñe, el circ de Circ Bover o el cinema a la fresca on es projectarà Hotel Transilvània 2, pel·lícula que va escollir el consistori infantil.

En l'apartat musical hi haurà actuacions de La Banda del Coche Rojo, The Gramophones Allstars o un concert per jamaicanes de Gots de Tuba i Guillem Roma. En definitiva, pràcticament dues setmanes de festa major que es posen en marxa aquest dijous amb la XXIII Festa del Batre i la Civada.
 

Consulta tota la programació

Galeria d'imatges de les festes majors dels darrers anys

Arxivat a