Una cigarreta, causa més probable de l'incendi de Sant Feliu Sasserra

El foc del Bages no es podrà donar per controlat com a mínim fins al vespre per l’onada de calor

L'incendi de Sant Feliu Sasserra va calcinar una masia
L'incendi de Sant Feliu Sasserra va calcinar una masia | Josep M. Montaner
ACN
19 de juliol del 2016
Actualitzat a les 16:36h
El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha assegurat aquest dimarts que una “imprudència” és la causa més probable de l’incendi de Sant Feliu Sasserra, al Bages, que crema des de dilluns. Segons Jané, el foc es va iniciar “a peu de carretera, possiblement per una burilla”. Per tot plegat, el titular d’Interior ha demanat màxima prudència i sobretot pensar en les “conseqüències fatals” que té per al medi ambient una imprudència com aquesta. Pel que fa a l’evolució de l’incendi, de moment continua estabilitzat i ha cremat un centenar d’hectàrees. Els Bombers tenen acotat el perímetre del foc però encara no es pot donar per controlat “atès al context d’onada de calor”.

El conseller d’Interior ha explicat que cal deixar passar com a mínim 24 hores des de l’inici de l’incendi per declarar la fase de control. Si no hi ha imprevistos, a última hora de la tarda d'aquest dimarts es podrà donar per controlat. Jordi Jané i la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, han presidit aquest dimarts la reunió del consell assessor del Pla Infocat per avaluar i fer un seguiment del risc d'incendi forestal els propers dies a Catalunya, coincidint amb l'onada de calor. La reunió s'ha fet al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), a Barcelona.

La trobada ha comptat també amb l'assistència del secretari general del Departament d'Interior, Cèsar Puig; el director general de Protecció Civil, Joan Delort; el director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Juli Gendrau; el director general de la Policia, Albert Batlle; la directora general de Forests, Montserrat Barniol, i el director del Servei Meteorològic de Catalunya, Oriol Puig. També han estat presents els comandaments i responsables dels organismes del pla i agents rurals.
 

Jordi Jané i Meritxell Serret presideixen la reunió del pla Infocat Foto: ACN

Arxivat a