L'escriptora gurbetana Teresa Saborit guanya el premi literari 7lletres

"Darrere la porta" és un recull de contes sobre els abusos infantils

Teresa Saborit recollint el guardó
Teresa Saborit recollint el guardó | Consell Comarcal de la Segarra
Redacció Osona.com
18 de juliol del 2016
Actualitzat a les 11:57h
L'escriptora gurbetana Teresa Saborit ha guanyat el premi literari 7lletres amb el recull de contes Darrere la porta. Tal com explica Saborit en el seu blog, el recull "vol ser la veu de tots aquells nens sense veu que callen mentre són víctimes d'abusos, d'assetjaments a l'escola, de maltractaments... (...)qui ningú no escolta, no sent, no veu, de tots aquells nens que es creuen culpables quan un llop els ataca, que no diuen res perquè creuen que és «normal»; que s'amaguen perquè els avergonyeix la idea que algú pugui descobrir el seu malson".

Saborit arriba el fons de la sensibilitat del lector amb aquesta obra i que se senti una rebel·lia contra la injustícia que els pecats dels forts els paguin els innocents. A més d'escriptora, és economista. És fundadora i dinamitzadora del blog vullescriure.cat i té el blog d'autora: lallibretavermella.

El guardó del premi és de 7.000 euros i l'edició de l'original el publicarà Pagès Editors. És un dels guardons de contes més ben dotats de la literatura catalana i es concedeix cada a any a un recull de 7 relats. Entre els guanyadors d'anys anteriors hi figuren noms tan destacats com Miquel de Palol i Carles Hac Mor. El '7lletres. El premi literari i més coses' és una iniciativa del Consell Comarcal de la Segarra, el Centre Municipal de Cultura de la Paeria de Cervera i la Fundació Pedrolo.

El nom del guardó ve del gran nombre de paraules relacionades amb el premi que consten de 7 lletres (Pedrolo, Segarra, cultura, l'Aranyó, llengua, lectura...) i el número 7 hi juga un paper molt important: les obres presentades han de tenir entre 77 i 177 pàgines, es realitzen activitats per homenatjar Manuel de Pedrolo durant 7 setmanes i l'entrega de premis se celebra cada any el dissabte que queda més pròxim al 7 de juliol.