El jovent de Sant Julià dóna el tret de sortida a la festa major

Entre els actes que començaran a partir de la setmana que ve destaca l'espectacle "Suite Vilatorta" i la primera festa holi

Redacció Osona.com
15 de juliol del 2016
Actualitzat a la 13:49h
Un grup de participants al Birratorta, l'any passat.
Un grup de participants al Birratorta, l'any passat. | Adrià Costa
El consell de joventut Tupinots torna a obrir els actes de festa major amb la caminada nocturna i el birratorta. La caminada és aquest divendres i comença a les deu de la nit a la plaça Catalunya del municipi amb un recorregut d'uns 7 quilòmetres.

L'endemà torna l'esbojarrada cercavila del birratorta que recorrerà tots els carrers de Sant Julià, amb un nou recorregut i que enguany s'ha avançat un cap de setmana. La festa continuarà al parc de les Set Fonts a partir de les deu. Paral·lelament, a la plaça Catalunya hi ha sardanes amb la Flama de Farners.

El diumenge es fa oficial la festivitat del poble amb el pregó dedicat a pare Manuel Cazador, a càrrec de Francesc Orenes. En l'acte es presenta el llibre El pare Manuel Cazador o la passió per la ciència que destaca la figura de Cazador en la història de la meteorologia. Enguany es commemora el seixantè aniversari de la mort del vilatortí d'adopció.

Entre els actes de la setmana que ve, destaca l'espectacle Suite Vilatorta, un retaule del passat, creat expressament per la remodelació del nucli històric i la rehabilitació de Ca l'Anglada. Té com a font d'inspiració retorn als orígens mitjançant personatges, música, imatge i llum. L'acte, que serà dijous, compta amb la participació de Wikitrio Ensemble i Vilatorta Teatre.

Per primer cop, després del divendres del sopar popular, el consell de joventut i ajuntament s'han unit per fer el gran ball de festa major amb música dels anys vuitanta. Abans del ball, però, el jovent recupera el típic ball del fanalet, que anys enrere s'havia celebrat en les festes de Sant Roc del municipi, unes festes ja extingides. L'endemà, es celebra el dinar jove seguit d'una festa holi. Finalitzarà la festa major La nova Trinca el 24 de juny.
 

Consulta tota la programació de la festa major