Inverteixen 5.000 euros per netejar la brossa de la Riera de Merlès

L'Ajuntament de Borredà i el de les Llosses contracten serveis de neteja | Joan Roma fa una bona valoració de l'evolució del civisme en aquest espai natural

Brossa a la Riera de Merlès
Brossa a la Riera de Merlès | AjBorredà
Redacció
16 de juliol del 2016
La campanya per mantenir neta i en bon estat la Riera de Merlès ja està donant els primers resultats aquest estiu. Segons la segona visita d'inspecció per part de l'alcalde de Borredà, Joan Roma, en un tram de 20 quilòmetres entre Les Llosses i Santa Maria de Merlès, en aquest espai encara hi ha molta feina per fer, tot i que l'actitud dels banyistes i visitants ha canviat. 

Segons Roma, encara hi ha diverses zones amb una gran quantitat de deixalles. Malgrat que considera que les administracions estan en “bon camí” per conscienciar la gent, que ara ja recull la brossa i la deixa a l'interior de bosses, durant la nit els animals les obren, i això fa que aquestes tornin a quedar repartides per l'entorn. Per això, l'Ajuntament de Borredà i de Les Llosses van contractar per 5.000 euros un equip de neteja de la fundació MAP de Ripoll. Aquesta suposarà una rentada de cara d'alguns dels principals trams de la Riera de Merlès, que conforma un Espai d'Interès Natural molt massificat durant l'estiu. 
 

Brossa a la Riera de Merlès Foto: AjBorredà.


Per altra banda, l'alcalde també ha detectat l'excessiva pressió en els punts més atractius de la riera, on també s'hi poden trobar diversos gossos, i així com elements de neteja d'aquests com sabons o xampús. 

“La constància serà la nostra principal aliada”, ha considerat Roma. L'objectiu, ha continuat, seria rebaixar la presència humana i conscienciar-la per no embrutar, ni dins l'aigua ni a l'entorn. La propera visita serà en el tram d'entre Sant Jaume de Frontanyà i Puig-reig, per veure les similituds i diferències. 

Entre les principals coses bones que Roma ha volgut destacar hi ha l'aspecte del Camí Rural Asfaltat, que el Consell Comarcal del Berguedà va netejar i repintar; la moderació de la velocitat dels vehicles; el bon estacionament generalitzat en tot el tram amb uns 250 vehicles comptats; la presència de Mossos d'Esquadra, Agents Rurals i vigilants del PVI, entre d'altres, o l'abscència d'equips de música, que en altres ocasions “convertien el gorg en una discoteca”.
 

Brossa a la Riera de Merlès Foto: AjBorredà.

Arxivat a