Marta Pascal es postula per dirigir el nou PDC

L'exportaveu de Convergència i el diputat del Bages David Bonvehí es presenten com a tàndem per liderar la direcció executiva de nou partit | La retirada de Jordi Turull facilita l'avanç d'aquesta candidatura conjunta

Redacció
12 de juliol del 2016
Actualitzat el 15 de juliol a les 17:21h

Marta Pascal, aquest matí al congrés. Foto: Adrià Costa


Marta Pascal i David Bonvehí s'han postulat per liderar la nova direcció del Partit Democràtic Català. L'anunci ha arribat pocs minuts després que Jordi Turull renunciés a optar a ser coordinador general de la nova formació, el principal càrrec executiu de la direcció del nou partit.
Pascal i Bonvehí han anunciat la decisió mitjançant una piulada igual i al mateix temps: "Hem decidit fer tàndem per liderar la nova direcció executiva del Partit Demòcrata Català". Sense Turull, esdevenen els principals favorits en liderar la formació però ara caldrà veure si els sectors més renovadors intenten establir alguna candidatura alternativa.
 

David Bonvehí, a la dreta, en una imatge d'arxiu. Foto: Escola Llissach


Turull fuig de la "vella política" de les famílies

Jordi Turull, fins ara el principal candidat a liderar la direcció del PDC, ha explicat que el desencadenant de la seva decisió de renunciar és una reflexió personal feta els darrers dies. Ha afirmat que “el congrés ha anat molt bé i el nou partit necessita començar a caminar fort i des de la generositat. Aquesta és la millor contribució que puc fer”. Ha agraït el suport que li han expressat molts militants i dirigents del partit, però que “jo sempre he preferit el fer que el ser”.

El portaveu de Junts pel Sí ha assegurat que “ningú m’ha demanat res” i ha manifestat la seva lleialtat a Carles Puigdemont i Artur Mas. Ha definit com a “vella política” el joc de pactes entre grups per repartir càrrecs, tot dient que “en el congrés el que vam veure va ser gent decidint per ella mateixa”. A la pregunta de si ha parlat amb sectors diversos, ha contestat molt enèrgicament: “Jo no parlo amb sectors. Això també és vella política, però de la més antiga. Jo parlo amb la gent”.