Canvi de temps a partir d'aquest dimarts: baixen les temperatures i arriben les pluges

​Les precipitacions permetran l'entrada d'una onada d'aire fred que disminuirà la calor dels últims dies

Cortina d'aigua sobre Osona, aquest diumenge a la tarda, des de Roda de Ter.
Cortina d'aigua sobre Osona, aquest diumenge a la tarda, des de Roda de Ter. | Josep M. Costa
Redacció
12 de juliol del 2016
Actualitzat a les 8:49h

El passat cap de setmana les temperatures Catalunya van escalar fins a superar els 30 graus a moltes zones. Doncs bé, aquesta forta onada de calor té els dies comptats: aquest dilluns les màximes han baixat uns cinc graus de mitjana, una tendència que es pronunciarà dimarts i dimecres amb l'arribada de precipitacions.

El canvi també es veurà en les mínimes, que dels 25 graus de diumenge, baixaran aquest dimarts entre 10 i 15 ºC al Pirineu; entre 12 i 17 ºC al Prepirineu; entre 15 i 20 ºC a l'interior i l'oest del país i entre 18 i 23 ºC a la resta del territori, tal com informa el Meteocat.

Aquest canvi ve comportat per l'arribada de pluges al sud de Catalunya aquest dilluns al vespre i al Pirineu. Les precipitacions seran d'intensitat entre feble i moderada, si bé, localment, és possible que siguin fortes. Es preveu que els ruixats s'estenguin al nord-est del país dimarts.

Tot i la baixada de les temperatures, l'ambient continuarà sent d'estiu. Es calcula que el cap de setmana les temperatures es podran tornar enfilar, però no arribaran als nivells d'aquests últims dies.