Més de 350 dansaires ballen per la festa major de Vic

La colla Xàldiga de Barcelona va guanyar el campionat de Catalunya

Concurs de Colles Sardanistes de la festa major de Vic
Concurs de Colles Sardanistes de la festa major de Vic | Josep Maria Costa
Redacció Osona.com
11 de juliol del 2016
Actualitzat a les 12:35h
Aquest dissabte passat, 34 colles de tot Catalunya van participar en el 91è concurs de Colles Sardanistes de Vic, en motiu de la festa major. Aproximadament uns 380 dansaires van omplir la plaça Major de la capital. L'organització va anar a càrrec del grup Sardanista Riallera.

Es van competir en tres modalitats: campionat de Catalunya, campionat territorial de les comarques barcelonines i colles lliures. En la primera categoria, de colles grans, es va imposar la colla Xàldiga de Barcelona, ascendit així a la màxima categoria del campionat (grup A, format per les sis millors colles sardanistes de Catalunya). La colla Riallera de Vic es va posicionar al tercer lloc i també va poder ascendir al grup A. Des de l'any 2004 la colla vigatana no formava part d'aquest rànquing. Pel que fa la colla Encís de Manlleu continuarà al grup B, després d'haver obtingut el 4t lloc en el concurs.
 

La colla Xàldiga al Concurs de Colles Sardanistes de la festa major de Vic Foto: Josep M. Costa


Pel que fa al campionat territorial de les comarques barcelonines, en categoria de colles grans va resultar guanyadora la colla Riallera. La colla Encís va obtenir la segona posició. I en categoria juvenils, la colla Montseny de Vic va empatar en primer lloc amb la colla Cabirols de Sabadell.  En les altres categories d´edat, els primers llocs van ser per a les colles Sabadell (veterans), Petits Vilanovins (alevins), de Vilanova i la Geltrú, i Petits Amunt i Crits (infantils), de Terrassa. En categoria de veterans, la colla Entre Boires de Vic va fer el cinquè lloc.

En la tercera modalitat, la de colles lliures, que participen en el concurs sense formar part de cap campionat, els guanyadors van ser la colla 1714, de Manlleu (grans), la colla La Lira Vendrellenca, de Vilanova i la Geltrú (veterans), la colla Llampec, de Terrassa (alevins), i la colla Terrabastall, de Sant Vicenç dels Horts (juvenils).
La colla alevina Trèvol, de Vic, va participar en el concurs com a colla d´exhibició, sense competir en cap modalitat.
 

Concurs de Colles Sardanistes de la festa major de Vic Foto: Josep Maria Costa

Arxivat a