Jessed Hernández i Laura Erra s’emporten el Trail Fonts del Montseny

A la cursa curta, vencen Oriol Barbany i Marta Molist |Les proves es duen a terme a Viladrau, en la segona edició d’aquest esdeveniment

Jessed Hernández en un moment de la prova
Jessed Hernández en un moment de la prova | Josep Maria Montaner
06 de juliol del 2016
Actualitzat a les 16:16h
Aquest dissabte 2 de juliol es va disputar a Viladrau la segona edició del Trail Fonts del Montseny (TFM2016). L’objectiu d’aquesta cursa, creada l’any passat, és unir esport i natura, donant a conèixer l’espectacular entorn del Parc Natural del Montseny. Més de 800 participants van prendre la sortida en un dels dos recorreguts que transcorrien per senders, boscos de castanyers, fagedes o rierols. Jessed Hernández i Laura Erra van ser els grans protagonistes de la jornada, ja que van aconseguir vèncer a la cursa llarga.

La prova reina era de 28km i 1.565 metres de desnivell positiu, i sortia a les 8h del matí. En aquesta categoria, Jessed Hernández es va aconseguir imposar amb un temps de 2 hores, 25 minuts i 15 segons. Per darrere seu va ocupar el segon lloc Andreu Simón, amb una marca de 2:29:49. El podi va estar completat per Roberto Heras, que va arribar justament un segon per darrere de Simón. Pel que fa a la categoria femenina, Laura Erra es va imposar amb un temps de 3 hores, 25 minuts i 27 segons mentre que Maribel Martos (3:33:57) quedava segona i Laura Estorch (3:36:38) completava el podi.

Oriol Barbany i Marta Molist, protagonistes de la cursa curta

Marta Molist va fer una gran actuació per guanyar la cursa curta. Foto: Josep Maria Montaner

La cursa curta constava de 17km i 1.150 metres de desnivell positiu, i en aquest cas es sortia una hora més tard des de Viladrau, a les 9h del matí. Oriol Barbany va ser el vencedor absolut de la competició, amb una marca aconseguida d’1 hora, 43 minuts i 54 segons. Segon va ser Iu Escolà, que parava el seu cronòmetre en 1:44:18, i tercer va arribar Roger Martínez amb un temps d’1:49:30. Pel que fa a es fèmines, Marta Molist va guanyar amb un gran temps de 2 hores, 1 minut i 10 segons, quedant en desena posició de la general. Susana Navarro va ser segona amb un temps de 2:11:42, mentre que Míriam Avila completava el podi en 2:24:38.

Durant la jornada, també es va disputar el Trailet Fonts del Montsent, de 2km i 65 metres de desnivell positiu. Una cursa pensada per nens i nenes de 6 a 12 anys, que sempre havien d’anar acompanyats d’un adult.