Manlleu esdevé ciutat universitària

L'ajuntament del municipi cedeix el Centre d'Estudis Mediterranis a la UVic-UCC | La col·laboració entrarà en vigor el proper 1 de setembre i els quatre treballadors passaran a formar part del personal de la universitat

Redacció Osona.com
01 de juliol del 2016
Actualitzat a les 12:48h
El Patronat de la Fundació Universitària Balmes (FUB), l'entitat titular de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, va aprovar aquest dijous donar llum verda a l'acord de col·laboració entre la fundació i l'Ajuntament de Manlleu que ha de permetre la incorporació del Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis (CERM) a la disciplina universitària.

L'alcalde de Manlleu i patró de la FUB, Àlex Garrido, va explicar que l'entesa "reforçarà el compromís territorial de la UVic-UCC i dotarà d'una major dinamització la recerca i la transferència de coneixement que fa el CERM". El centre desenvolupa les seves activitats al Museu del Ter, un espai que el conveni entre l'ajuntament i la universitat cedirà a la FUB perquè els investigadors hi puguin continuar treballant.

L'acord també contempla la subrogació del personal del CERM, un total de quatre treballadors que passaran a formar part de l'equip de la universitat. El conveni entrarà en vigor el proper 1 de setembre i té una durada inicial de tres anys prorrogables.

L'Ajuntament de Manlleu va avançar que hi seguiria participant amb una aportació anual de 40.000 euros. La disciplina que s'hi impartiria encara no està decidida. Tot i així, hi ha una empresa privada de Manlleu que està interessada en la formació d'aquest projecte en el camp de la farmàcia.

 
Arxivat a