Tornen els dissabtes de juliol a Sant Pere de Casserres

Una dels actes commemorarà els 50 anys de l'arribada de la Flama del Canigó

Redacció Osona.com
30 de juny del 2016
Actualitzat a les 16:50h

En la presentació de l'acte Foto: Consell Comarcal d'Osona


Aquest cap de setmana comencen les activitats al monestir de Sant Pere de Casserres. En aquesta nova edició, dóna el tret de sortida l'Aplec Comarcal d'Osona el cap de setmana del 2 i 3 de juliol amb la cobla La Principal de la Bisbal, ja que celebra el seu desè aniversari.

El dissabte 9 de juliol hi haurà el concert-teatre Queda inaugurado este pantano amb Nàiades i CorCia Teatre. El dissabte 16 de juliol es farà el XXIIè Encontre literari 3 veus 3 estils amb la participació de Roser Iborra, Ricard Mirabete i Josep M. Ripoll, moderats per Víctor Pallàs.

El dissabte 23 de juliol, per commemorar els 50 anys de l'arribada de la Flama del Canigó al Principat amb Tradicat, es farà un concert amb Gots de tuba Canigó, de Jacint Verdaguer i el dissabte 30 de juliol hi haurà un concert a càrrec de l'orquestra Camera Musicae.

Des de l'any 2003 a l'estiu s'han programat activitats al Monestir. Els primers anys es feien activitats per a commemorar la festivitat de Sant Pere, la qual cosa s'ha anat repetint al llarg dels anys. A partir del 2004 a l'estiu, generalment juliol i agost, i fins a l'any 2008, els caps de setmana es programava teatre.

Els primers anys s'anomenaven "Nits de Serrallonga", després "Nits de misteri" i més tard "Nits de ... Casserres". Eren espectacles adaptats al monestir de Sant Pere de Casserres, en les que es representaven escenes en diferents racons del monestir. El teatre anava a càrrec de la companyia Agraïts d'aguantar-nos. Més tard també començaren les jornades poètiques i a partir de l'any 2010 es van començar a programar activitats els caps de setmana de juliol amb concerts de diversos estils musicals: música clàssica, coral, gospel, de taverna, rock, cantautors i també poesia i espectacles infantils.

Han actuat a Casserres artistes tan diversos com Roger Mas, Pep Sala i Ramon Altimir, Joana Serrat, grups com La Iaia, Obeses, The Sey Sisters, Tastet de Gòspel, Els Tranquils, la Big Band de Manlleu, la pianista Laia Masramon, l'Orfeó Vigatà, l'esbart dansaire Sant Genís de Taradell i espectacles infantils amb Jaume Barri, Pep López i els Sopars de Duro, el grup Desperta Espurnes i el grup La Maleta, entre d'altres. Molts d'aquests espectacles i activitats s'ha intentat que fossin gratuïts o amb preus molt assequibles. I com en anys anteriors, també es podrà sopar al restaurant del monestir, on oferiran un nou menú.

Aquestes activitats estan organitzades pel Consell Comarcal d'Osona i, com en anys anteriors, amb la col·laboració de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, BBVA, CX i també per l'Ajuntament de Les Masies de Roda.
 

Cartell de l'esdeveniment Foto: Consell Comarcal d'Osona