Quaranta mil espelmes il·luminaran el parc de les Set Fonts de Sant Julià

La cinquena edició de l'encesa va dedicada a les imatges i motius esgrafiats de les façanes del Casal Núria i ca la Vídua del municipi

Imatge extreta del vídeo 'Encendre les Set Fonts'
Imatge extreta del vídeo 'Encendre les Set Fonts' | Terra de Tupinots
Redacció Osona.com
30 de juny del 2016
Actualitzat el 02 d'agost del 2018 a les 15:21h

Quaranta mil espelmes il·luminaran el parc de les Set Fonts de Sant Julià de Vilatorta aquest dissabte. En la cinquena edició de l'Encesa de les Set Fonts hi haurà un total de quaranta mil llantions, deu mil més que l'any passat. L'espectacle, que organitza Terra de Tupinots amb la col·laboració de l'ajuntament, és a dos quarts d'onze de la nit. L'encesa d'aquest any té com a tema principal imatges i motius inspirats en els esgrafiats que l'arquitecte Miquel Pallàs va plasmar en les façanes del Casal Núria i ca la Vídua, del municipi.

L'any 2012 va néixer el projecte i es va voler donar èmfasi a les paraules que en Miquel Pallàs va deixar gravades a les pedres del parc. El segon any es va fer una evocació als quatre elements de l'univers: l'aigua, la terra, el foc i l'aire. També es va recordar el 80è aniversari del parc de les Set Fonts. En la tercera edició es van encendre, simbòlicament, diversos indrets del poble, mitjançant la projecció d'imatge. També es va fer una al·legoria al Tricentenari. En l'edició de l'any passat part de l'encesa es va dedicar als 425 anys de les Caramelles del Roser.

Per a la realització d'aquest acte es compta amb la participació d'un equip de més de cinquanta voluntaris que durant tot el dia col·locaran estratègicament les espelmes a tot el parc creant dibuixos i motius al·legòrics a la glorieta, escales, baranes, pedrissos, parets, murs, tanques i parterres. Hi hauran instal·lades tres taules des d'on repartiran les candeles perquè la gent pugui encendre els llantions i es recolliran els donatius que ajudaran a sufragar les despeses de l'Encesa.
 

Imatge extreta del vídeo 'Encendre les Set Fonts' Foto: Terra de Tupinots