La trama Antifrau va marcar Vila d'Abadal com un objectiu preferent

En una nova gravació difosa per Público.es, el ministre Fernández Díaz insta De Alfonso a enviar a Fiscalia unes despeses carregades a la tarja de l'Ajuntament per l'exalcalde de Vic i expresident dels Municipis per la Independència , a qui qualifica de ser un "talibán absolut"

Redacció
23 de juny del 2016
Actualitzat a les 21:32h
L'exalcalde de Vic i expresident de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal.
L'exalcalde de Vic i expresident de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal. | NacióDigital.
Josep Maria Vila d'Abadal, aleshores alcalde de Vic i president de l'Associació dels Municipis per la Independència, va estar situat en el punt de mira per ser abatut per part de la conxorxa entre el ministre espanyol de l'Interior i el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya.

Segons les darreres gravacions que Público ha difós aquesta tarda al seu web, Daniel de Alfonso va oferir a Fernández Díaz unes informacions sobre el presumpte ús de la tarja de crèdit municipal per part de l'alcalde per pagar dinars amb periodistes i polítics. Malgrat que el primer indica que el tema no té tant relleu com tindria si Vila fos conseller, el cas val la pena, el ministre s'hi interessa i li dóna suport perquè el porti a la Fiscalia amb tota urgència.

El director d'Antifrau afirma "lo tenemos pillao, pillao, pillao!", després d'aclarir que Vila havia acceptat que les despeses s'havien portat a terme. El cas de la targeta de l'alcalde de Vic va comportar dures discussions en alguns plens municipals entre l'alcalde i els regidors a l'oposició de Plataforma per Catalunya i de la CUP.

En la gravació, Fernández Díaz es refereix a Vila d'Abadal com un "talibán absoluto" i expressa la seva satisfacció per veure la possibilitat de portar als tribunals un home molt important en aquell moment dins del procés d'independència de Catalunya. A més, Vila d'Abadal havia estat el primer dirigent d'Unió que va plantar cara a Duran i Lleida en un congrés, tot i que sense èxit, però de fet va obrir la crisi que finalment ha acabat amb la vida política de Duran.

Vila d'Abadal, gens estranyat

Minuts després de fer-se pública la gravació, Vila d'Abadal ha explicat a NacióDigital que "no m'estranya gens, perquè De Alfonso es va rabejar amb mi pel cas de la tarja de crèdit com un afer importantíssim per a l'Estat. Això demostra que Espanya fa servir la guerra bruta contra la independència i contra Catalunya i que això hauria de moure'ns amb més força a marxar d'aquest estat".

Vila d'Abadal recorda que el cas de la tarja municipal va ser arxivat per Fiscalia després que Antifrau li portés. I que més tard el Tribunal de Comptes va dictaminar que l'ús havia estat correcte i per a finalitats només municipals. L'exalcalde independentista també vol llançar "un toc d'alerta a la CUP, que es replantegi si amb algunes de les seves accions el que fa és donar munició a l'estat espanyol. La CUP ha de preveure que el que ells promouen amb un bon objectiu, el de lluitar contra les males pràctiques, és utlitzat per d'altres finalitats, com la de combatre l'independentisme català".