Carles Mundó demana al cap de l'Oficina Antifrau que renunciï al càrrec

Marta Rovira: "Avui tothom sap que tenim un estat en contra" | L'acte de campanya d'ERC a Vic ha estat marcat pel cas antifrau

Marta Rovira, Carles Mundó, Sant Vidal i Rosa M. Altimiras en l'acte d'aquest dimecres
Marta Rovira, Carles Mundó, Sant Vidal i Rosa M. Altimiras en l'acte d'aquest dimecres | Josep M. Montaner
23 de juny del 2016
Actualitzat el 26 de juny a les 12:34h
Carles Mundó ha explicat en l'acte de campanya d'Esquerra Republicana de Catalunya a Vic d'aquest dimecres que, quan van sortir a la llum les gravacions en què conspiraven contra partits independentistes, va demanar al cap de l'Oficina Antifrau que renunciés al càrrec.

El conseller de Justícia ha criticat la trobada entre el Ministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz i Daniel de Alfonso. "És inacceptable que una institució que ha de merèixer el respecte de tots els ciutadans estigui encapçalada per algú que participa de la mentida i de la confrontació i de la recerca dels instruments d'estat per atacar una idea política legítima com és la de la independència de Catalunya" ha dit el conseller.

Mundó ha destacat que en els 85 anys d'història d'ERC no hi ha hagut cap cas de corrupció, "hem vist com per part de l'estat s'ha intentat buscar porqueria i draps bruts i no n'han trobat". "Si volen combatre l'independentisme que ho facin a les urnes, no als despatxos" ha afegit. També ha remarcat que aquest fet "farà obrir els ulls a la gent".

Per això, ha dit que és una "oportunitat" de cara les eleccions. "Allò que molestarà més el poder de Madrid serà que el diumenge, ERC guanyi les eleccions a Catalunya" ha sentenciat Mundó. "Saben que no tenim línies vermelles a les que haguem de renunciar" com va fer Podem "el tercer dia de campanya", en relació al referèndum.

En aquest sentit, Carles Mundó ha volgut captar els votants de la CUP que tenen previst votar En Comú Podem, ja que "posen el vot independentista al servei d'un partit que votaria no a un possible referèndum". "Uns vots que aniran als interessos del poder de Madrid" ha dit. El republicà ha acabat el seu parlament dient que "cada vot que no rebi ERC és una oportunitat pels partits que rebutgen la independència de Catalunya".
 

Marta Rovira en l'acte d'aquest dimecres Foto: Josep M. Montaner


La secretària general d'ERC Marta Rovira també s'ha referit a les conspiracions filtrades dient que es constata que "avui tothom sap que tenim un estat en contra". "Aquesta guerra bruta de l'estat ha topat amb la roba neta d'ERC, i que no busquin més que no trobaran res" ha dit Rovira.

Marta Rovira ha remarcat que el vot independentista ha guanyat en els tres darrers mandants: el municipal, l'autonòmic i l'europeu. Per això ha demanat el vot per "tenir el 26 de juny" de les eleccions espanyoles. "Hi volem ser amb força per parlar alt i clar" ha dit la republicana, "mentre es debatin temes que afecten Catalunya". Alhora ha afegit que "ens tornarem a tirar de cap a l'urna, perquè som democràtics i independentistes".

En l'acte de campanya també ha parlat Santi Vidal, cap de llista al Senat, que ha dit que Catalunya sap cap on va, i que "a finals del 2017, tots portareu a la butxaca el document nacional d'identitat de la República Catalana". Vidal ha afegit, quant a les gravacions del Ministre de l'Interior i el cap de l'Oficina Antifrau, que en "un futur aquestes coses no passaran" a Catalunya.

El cap de llista republicà al Senat ha afegit que li sap greu per Xavier Domènech (En Comú Podem), "a qui considero una molt bona persona", perquè Podem deixarà de banda el referèndum. "L'hem demanat molts cops i molts cops ens han dit que no", ha sentenciat Vidal.
 

Joan Ballana, Rosa M. Altimiras, Carles Mundó, Marta Rovira i Santi Vidal en l'acte d'aquest dimecres a la plaça dels Màrtirs Foto: Josep M. Montaner

 

El cap de llista del Senat Santi Vidal Foto: Josep M. Montaner

Arxivat a