El transportista acomiadat per Benito segueix en peu de guerra

Josep Tarrés planta un camió a la carrereta de Manlleu de Vic més lluny que l’última vegada, ja que el van multar

El camió aparcat a la carretera de Manlleu
El camió aparcat a la carretera de Manlleu | Ester Dachs
Redacció Osona.com
21 de juny del 2016
Actualitzat a les 19:23h
Josep Tarrés, transportista de Manlleu, torna a plantar un dels seus camions amb lemes reivinidicatius contra el director de l'empresa de mobiliari urbà Benito Urban,  Steve Verlen. El passat mes de gener el va acomiadar després d’haver ofert durant 16 anys els seus serveis a la firma (abans Dúctil Benito).

Aquest cop, el transportisa no els ha posat davant de les oficines del polígon Parc d’Activitats Econòmiques de Vic, ja que en la darrera ocasió un jutge va obligar-lo a retirar els vehicles i va interposar-li un multa. Tarrés va ser condemnat per un delicte lleu de coaccions i una multa de 150 euros.

El transportista admet que va “advertir” una treballadora molt propera al director general de Benito Urban que no es deixés veure massa per Vic, perquè els seus xofers, molts dels quals són romanesos, estaven molt excitats i li podrien “trencar alguna cama”. Llavors, Benito Urban va denunciar Tarrés per amencaces.

Aquests dies, es pot veure un camió aparcat a la carrertera de Manlleu on el transportista mantèn la queixa. Tarrés demana una indemnització d’uns 100.000 euros, ja que li van garantir feina i va invertir molts diners en renovar la flota, en concret, per comprar quatre camions i sis remolcs.
 

El camió aparcat a la carretera de Manlleu Foto: Ester Dachs


L’inici del conflicte

El conflicte es va anar germinant des que lla firma va abandonar Sant Bartomeu del Grau i va traslladar el centre logístic a Sallent (Bages) i la seu a Vic. Llavors Tarrés tenia contractats amb Benito Urban uns set camions, que feien rutes per Espanya i sobretot per França.

El gener, Tarrés va traslladar el despatx a Manlleu, on ja tenia un espai llogat on feia la reparació dels camions i el repostatge. Aquestes instal·lacions estan ubicades a l’antiga seu de Dúctil Benito, on actualment hi ha nou empreses, una de les quals és Novatilu, de la família Carandell, antiga propietària de Benito. Novatilu és una empresa creada recentment i també ofereix mobiliari urbà, o sigui, comparteix sector amb Benito Urban. O més, és competència directa.

La direcció de Benito no va veure amb bons ulls aquest trasllat a un espai al costat de la seu d’una empresa de la competència i va decidir prescindir dels seus serveis. Tal com va explicar Vernelen en declaracions a Osona.com, es va oferir a Tarrés que ubiqués el despatx a la seu de Vic, però no va acceptar.  Pel que fa a la indemnització, Vernelen va dir que no hi havia cap contracte d’exclusivitat: “Nosaltres tenim uns vint proveïdors, amb diverses empreses de transport”.