Una escola de negocis adscrita a la UVic-UCC, entre les 20 millors del món

Eada ocupa la posició dinou, mentre que Esade ha baixat en la classificació i ara ocupa el sisè lloc en el rànquing "Masters in Finance" del "Financial Times"

Redacció Osona.com
21 de juny del 2016
Actualitzat a les 10:53h
Un informe econòmic d'Esade
Un informe econòmic d'Esade | Nació Digital
L'escola de negocis Eada adscrita a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya figura entre les 20 primeres del món en el rànquing "Masters in Finance pre-experience" que publica aquest dilluns el diari britànic Financial Times. Es tracta de la classificació que fa el rotatiu econòmic als programes destinats a joves executius de perfil internacional. Eada, ocupant la posició número 19, no és l'única escola de negocis a la llista, també hi ha Esade, que ocupa el sisè lloc en el rànquing. En les classificacions dels dos anys anteriors, Esade ocupava la segona posició.

La posició en el rànquing s’estableix analitzant diversos paràmetres com el salari, el progrés de la carrera professional, el cost, el percentatge de doctors o la presència de dones en els programes de les diverses escoles superiors. El programa "International Master in Finance", dedicat a introduir en el món de l’empresa a joves acabats de llicenciar, és el que ha merescut aquest salt en la valoració d’Eada, que en les classificacions dels anys 2015 i 2014 havia quedat en les posicions 24 i 26 respectivament. Nigel Hayes, director d’aquest màster d’Eada, atribueix aquesta millor valoració del Financial Times al nivell de retribució i a la progressió professional dels alumnes. L’any 2015 el salari mig dels participants en el màster internacional d’aquesta escola era de 59.000 dòlars, mentre que enguany el sou arriba a una mitjana de 69.000 dòlars.

En el primer lloc en el rànquing ‘‘Masters in Finance pre-experience" es manté l’escola HEC de París, que ja va obtenir la millor valoració els anys 2015 i 2014. La segona institució millor valorada enguany és ESCP Europe i el tercer lloc l’ocupa l’IE Business School de Madrid, que ha guanyat un lloc respecte a la classificació anterior.

Les 10 millors posicions del rànquing "Masters in Finance pre-experience" de FT

1 – HEC París (França)
2 – ESCP Europe (França, Regne Unit, Espanya, Itàlia)
3 – IE Business School (Madrid)
4 – Edhec Business School (França)
5 – MIT: Solan (Estats Units)
6 – Esade (Barcelona)
7 – Essec Business School (França, Singapur)
8 – Universitat de St. Gallen (Suïssa)
9 – Universitat Bocconi (Itàlia)
10 – Skema Business School (França)