La vaga a Esfosa es manté després que s'hagin trencat les negociacions

L'acampada davant de l'empresa continuarà fins al final del conflicte

Les mobilitzacions de protesta contra la sanció al comitè d'empresa segueixen
Les mobilitzacions de protesta contra la sanció al comitè d'empresa segueixen | Adrià Costa
Redacció Osona.com
14 de juny del 2016
Actualitzat a les 12:04h
La vaga a l'escorxador a Esfosa es manté després que s'hagin trencat les negociacions en una reunió aquest dilluns entre el comitè d'empresa i la direcció. Tal com s'explica en un comunicat del comitè, es bloquegen les negociacions "davant d'una negativa rotunda de la direcció de l'empresa de permetre la retirada o suspensió de les sancions il·legals imposades davant l'actitud de la patronal".

A principis de juny, l'escorxador Esfosa suspenia de treball i sou set membres del comitè d'empresa (tots menys un) fins a finals d'any per considerar il·legal la vaga del passat març. El comitè va acordar en la passada assemblea que l'obertura d'una caixa de resistència (fons econòmic que cobreix les pèrdues salarials en cas mobilitzacions, vagues...) i una jornada de vaga.

Aquesta jornada de vaga es manté pel 27 de juny. Alhora "continuarem acampats fins que duri el conflicte" ha explicat la presidenta del comitè d'empresa d'Esfosa, Montse Castañé, a Osona.com. El dissabte hi haurà una nova assemblea amb els treballadors per acordar "les altres mobilitzacions" que es portaran a terme.

En el comunicat, els treballadors manifesten que la negociació col·lectiva implica el reconeixement del dret a negociar "lliures de coacció i d'atacs a la supervivència mateixa dels representants dels treballadors". Alhora reiteren "la voluntat de negociar per arribar a acords satisfactoris per a tothom", sempre i quan hi hagi "un clima de respecte als drets de les parts implicades". Per acabar, criden a la "mobilització i a la solidaritat" en defensa dels treballadors d'Esfosa i de la indústria càrnia en general.
 

Les mobilitzacions de protesta contra la sanció al comitè d'empresa segueixen Foto: Adrià Costa

Arxivat a