Josep Viñas i Anna Macià, vencedors de la primera Via Castrum

Aquest diumenge s’ha disputat a Lluçà la primera edició de la prova | Gabriel Crosas i Melba Jimenez han estat els guanyadors de la prova de 12km

Josep Viñas en un moment de la cursa
Josep Viñas en un moment de la cursa | Josep Maria Montaner
Redacció Osona.com
14 de juny del 2016
Aquest diumenge 12 de juny s’estrenava al Lluçanès una nova cursa per muntanya, la Via Castrum-Cursa del Castell de Lluçà. La jornada va comptar amb dues modalitats: una mitja marató de 21 km, amb 850 metres de desnivell positiu, i una cursa curta de 12km amb un desnivell de 380 metres positius. Des de la plaça Major de Santa Eulàlia de Puig-oriol sortien ambdues curses, que tenien com a escenari els terrenys del voltant del Castell de Lluçà i l’església de Sant Vicenç.

En la mitja marató, Josep Viñas, de l’Esportiu Torelló, es va imposar amb un temps d'1 hora, 40 minuts i 5 segons. El va seguir Jordi Uró, del Club Atlètic Torelló, amb una marca d’1:46:36, mentre que el tercer classificat va ser David Amblas (Set de Córrer), que va parar el cronòmetre en 1:46:37, just per darrere d’Uró. En categoria femenina, Anna Macià, del Club Atlètic Torelló, es va imposar amb un temps de 2 hores, 8 minuts i 13 segons, mentre que la segona classificada va ser Adriana Fernández, també del Club Atlètic Torelló (2:25:03) i la tercera Montse Boix, de l’Oson@corre, amb una marca de 2:37:36.
 

Anna Macià creuant la meta. Foto: Josep Maria Montaner


En la Via Castrum de 12km, Gabriel Crosas (Esportiu Torelló) va ser el més ràpid amb un temps de 57 minuts i 13 segons. El podi va quedar completat per Nil Gaja (1:01:08) i Ernest Palau, del BTT Triatló Lluçanès, que va fer un temps d’1:02:59. En fèmines, Melba Jimenez va guanyar amb un temps d’1:23:14, Txell Catllà (Set de Córrer) va ser segona amb un temps d’1:23:50 i Amelia Colome va quedar en tercera posició en 1:24:36. Pel que fa a la classificació per equips de la Via Castrum, el Set de Córrer va véncer pel còmput dels 3 millors temps dels seus integrants.

Enllaç al Periscope que s'ha fet del pas dels corredors pel Castell de Lluçà.
 

Via Castrum-La Cursa del Castell 2016. Foto: Josep Maria Montaner

Arxivat a