Sant Julià tasta les millors coques de Catalunya

Un centenar de forners van exposar les seves coques a la plaça Major

Premi del jurat per la millor coca dolça
Premi del jurat per la millor coca dolça | Josep M. Costa
Redacció Osona.com
10 de juny del 2016
Actualitzat el 12 de juny a les 10:44h
Aquest dijous es va celebrar a Sant Julià de Vilatorta la final del concurs Les Nostres Millors Coques, organitzat conjuntament La tribu de Catalunya Ràdio i el diari Ara. Desenes de forners de tot el país van omplir la plaça Major del municipi per presentar les seves coques a un jurat i també a tots els que es van apropar a l'esdeveniment. És el primer cop que Catalunya tria les millors coques de forn i de pastisseria, i les guanyadores podran exhibir el títol per la revetlla de Sant Joan i durant tot un any. El concurs va atorgar quatre premis:

- Premi popular a la millor coca salada: Coca de verdures Fleca pastisseria Can Companyó Sils (la Selva)

- Premi popular a la millor coca dolça: Coca de sucre i xocolata Pastisseria la Lyonesa Arenys de Munt (el Maresme)

- Premi del jurat a la millor coca salada: Coca de pop fresc amb ous de guatlla Forn Dit i fet Tàrrega (l'Urgell)

- Premi del jurat a la millor coca dolça: Coca de forner Forn i Pastisseria Prat Mollet del Vallès (el Vallès Oriental)

La votació popular estava oberta al web del diari Ara, on es podia triar entre un centenar de propostes, seleccionades de les més de 400 que es van presentar al concurs. La votació segons el jurat, presidit per Nandu Jubany, es va fer in situ a Sant Julià de Vilatorta. L'acte, que s'emetia en directe per La tribu de Catalunya Ràdio, presentada per Xavi Rosiñol, va posar de potes enlaire el poble amb les actuacions musicals d'Els Catarres i Bonobos, els experiments científics de Dani Jiménez, les imitacions del cantant David Moreno i l'humor de l'APM?. A la festa, també hi van col·laborar les entitats vilatortines: els geganters i els caramellaires del Roser.
 

Premi del jurat per la millor coca salada
 

Els visitants van poder provar el centenar de coques que hi havia Foto: Josep M. Costa